Terug naar programma

Sprookjes Parade

wo 19 juni 2024
field_543cf68e6c5fdPlan je bezoek Inschrijven nieuwsbrief

Vrijdag 19 december 2008 is het weer zo ver. De binnenstad van Rotterdam wordt betoverd door sprookjeshelden die Rotterdam aan doen. De Sprookjes Parade is een fantasierijke stoet met wel 400 sprookjesfiguren. Als een bewegend sprookjesboek trekt een mix van muziek, theater, zang, dans en vuur door de binnenstad van Rotterdam

Vanaf Arminius vertrekken alle sprookjesfiguren al dansend door de binnenstad van Rotterdam. In de Sprookjes Parade komen niet alleen de bekende sprookjes voor zoals Aladdin, Assepoester, Raponsje en de Chinese nachtegaal maar ook sprookjesfiguren geinspireerd op mythes en legendes uit de hele wereld.

Het gebied rondom de Westersingel is voor het verkeer afgesloten en speciaal voor de Sprookjes Parade omgetoverd tot het ‘Cour des Miracles’. Deze plek wordt sprookjesachtig ingericht met vuurkorven en fakkels en er zijn kraampjes waar je warme chocomel en glühwein kan drinken.

Voor het ‘Cour des Miracles’ hebben we ons laten inspireren op het verhaal De klokkenluider van de Notre Dame van Victor Hugo. Het ‘Cour des Miracles’ is een wijk in Parijs waar ’s nachts de bohemiens bijeenkwamen. Er werd zelfs een koning van de wijk gekozen. In de parade trekken we dit gegeven wat breder. Bohemiens, sprookjeshelden fantasiefiguren, ze betoveren allemaal het toeschouwend publiek.

De Route

Vertrek vanaf Arminius, Linksaf Eendrachtsweg, Eendrachtsplein over, rechtsaf Oude Binnenweg, Binnenwegplein, linksaf Karel Doormanstraat, rechtsaf over de Oldebarneveltstraat, rechtsaf Coolsingel, rechtsaf Binnenwegplein, rechtsdoor Oude Binnenweg, linksaf Eendrachtsplein, West Blaak over, rechtsdoor Westersingel tot Arminius.

De ontknoping

De kroning van de sprookjes koning vormt de apotheose van de Sprookjes Parade en vindt plaats op het voorplein van Arminius. Alle sprookjeshelden komen samen op het ‘Cour des Miracles’ waar Doornroosje al honderd jaar ligt te slapen. De prins die haar wakker kust wordt de nieuwe sprookjeskoning. Wie zal de nieuwe sprookjeskoning worden? De kroning van de sprookjeskoning wordt gevierd met een muzikaal slotspektakel met o.a. Bigband Blast!

Sprookjes Parade is onderdeel van Winter in Rotterdam en Sprookjesstad

www.winterinrotterdam.nl

www.sprookjesstad.nl

vrijdag 19 december / 19.00 uur / toegang gratis