Terug naar programma

SPOOR Verdiepingscollege ‘Wat Griekse tragedies ons leren’

Tue 7 January 2014
13:00Inschrijven nieuwsbrief

Griekse tragedies zijn een bron van praktische wijsheid. In dit verdiepingscollege laat filosoof Jos de Mul aan de hand van tragische helden als Antigone, Prometheus en Medea zien, welke gevolgen het heeft als wij het noodlot ‘omarmen’ als een keuze. Kunnen wij, moderne mensen, zo beter leren omgaan met tegenslag? Kunnen wij er daadwerkelijk door gesterkt worden? En kunnen wij, door het nemen van morele verantwoordelijkheid, tegenslag zelfs een bepaalde glans verlenen?

SPOOR, het relatiemagazine voor vaste klanten van NS, organiseert dit exclusieve evenement in de Grote Zaal van Arminius. Jos de Mul is auteur van het Essay van de Maand van de Filosofie 2014 en doceert Filosofische Antropologie aan de Erasmus Universiteit. Hij staat bekend om zijn toegankelijke manier van presenteren en wordt gerekend tot de invloedrijkste Nederlandse denkers van dit moment. Voor meer informatie: spoorcollege@seriousculture.nl

zondag 27 april | 13 – 17 u
prijs: € 45,- incl. koffie/thee en taart
Aanmelden via mail o.v.v. uw naam en het aantal gewenste kaarten

‘Wat de Griekse tragedies ons leren’ is gebaseerd op het boek De domesticatie van het noodlot van Jos de Mul. U kunt deze boeiende uitgave kopen met maar liefst € 5,00 korting. U betaalt geen € 24,95 maar slechts € 19,95. Deze actie loopt van 15 februari tot 15 mei 2014. Het boek is verkrijgbaar in elke boekhandel in Nederland en via de website van Uitgeverij Klement. Lees hier meer informatie over het boek.