Terug naar programma

SPOOR-cursus Levenskunst

do 18 april 2024
field_543cf68e6c5fdPlan je bezoek Inschrijven nieuwsbrief

Griekse filosofen en Oosterse wijzen over een ideaal van levenskunst. Wat is een mooi of goed leven? Levenskunst kent een lange en gevarieerde geschiedenis in Oost en West. In deze exclusieve, interactieve cursus voor lezers van SPOOR vooral aandacht voor een viertal stromingen: Epicurisme, Stoa, Zen en Taoïsme. Deze eeuwenoude tradities streven elk op zijn eigen manier naar innerlijke rust ofwel, een opgeruimd gemoed. Dit is nodig om geluk te ervaren. Wat kunnen we vandaag de dag leren van de Griekse filosofen en Oosterse wijzen?

Levenskunst in de Westerse en Oosterse Filosofie.

De docent Drs. Dries Boele (1958) studeerde filosofie in Amsterdam en Parijs. Vanaf 1983 is hij betrokken bij de ontwikkeling van praktische vormen van filosofie en sinds 1990 werkzaam als zelfstandig filosoof. Zijn specialisaties zijn levenskunst, filosofisch consulentschap, socratische gesprekken en dilemmatrainingen.

Boele werkte voor Nijenrode University, de Amsterdamse politie, managementteams en diverse onderwijsinstellingen. Daarnaast geeft hij leesgroepen en cursussen met de nadruk op filosofie van de levenskunst.

Ook verzorgt hij filosofische vakanties, onder andere in Zuid-Frankrijk en bij de Internationale School voor Wijsbegeerte in Leusden. Sinds 1994 leidt hij een filosofisch café, nu in Hotel de Filosoof, Amsterdam.

 

Levenskunst in de Westerse en Oosterse Filosofie

SPOOR-cursus Levenskunst

zondag 15 april 2012 | 13.00-16.00 uur

Cursusgeld € 39,- inclusief hand-out met citaten over levenskunst

en koffie of thee met gebak

 


RESERVEREN EN BETALING

Mail het gewenste aantal toegangskaarten en uw naam naar

spoorcursus@seriousculture.nl

U ontvangt dan per omgaande een bevestiging met factuur.