Terug naar programma

Sneeuwbollen

Deze voorstelling is uitgesteld, er wordt op zoek gegaan naar een nieuwe datum. Iedereen met een ticket heeft hierover een mail ontvangen.

Souvenir, speelgoed, kitsch, miniatuurwereld, verzamelobject, veracht én geliefd: de sneeuwbol. In een van de beste films aller tijden, Citizen Kane, staat een sneeuwbol symbool voor kinderlijke onschuld. Want met één draai van jouw hand creëer je zelf een droomwereld. In deze voorstelling onderzoeken theatermaker Mohamed El Khatib en historicus Patrick Boucheron de fascinerende sneeuwbol. Aan de hand van bruiklenen van bijzondere sneeuwbollen van verzamelaars over de hele wereld onthullen zij met precisie en humor wat de sneeuwbol is: geloof, geheim, toewijding en fantasie, allemaal verborgen onder synthetische sneeuwvlokken.

De voorstelling is in het Frans en wordt Engels ondertiteld. Ze is een initiatief van Institut français NL, georganiseerd in samenwerking met Arminius en onderdeel van het programma A Mirror for Europe, een driedelig programma in het kader van het Franse voorzitterschap van de EU. Dit programma brengt de beeldvorming rondom de Europese identiteit ter sprake en onderzoekt in dit geval hoe kitsch culturele waarden kan vertegenwoordigen.