Terug naar programma

Screw Finding Your Passion met Susanna Halonen

Fri 13 January 2017Inschrijven nieuwsbrief

Je passie vinden, het lijkt soms wel de belangrijkste opdracht van deze tijd. ‘Screw finding your passion’ zegt Susanna Halonen. Het streven naar die ene échte passie werkt juist verlammend. Het is niet alleen verdomd moeilijk omterachter komen waar je passie ligt, maar het is vooral totaal overbodig. Het is tijd om het idee op te geven dat je van je passie je werk moet maken.

Er is geen enkel onderzoek dat suggereert dat het vinden van je passie het pad is naar geluk en voldoening. Er is echter wel onderzoek dat aantoont dat het volgen van je ‘enige echte’ passie meer kwaad dan goed doet. Zo wordt het waarschijnlijker dat je passie een obsessie wordt, dat je negatieve interne en externe druk gaat voelen om die passie te volgen, en dat je het gevoel krijgt niet te kunnen voldoen aan verwachtingen uit de samenleving. Halonen komt met een alternatief: vergeet die onmogelijk zoektocht naar je passie en kies ervoor om je hele leven vol passie te leven.

Vanuit de filosofie en wetenschap neemt deze Britse docent van The School of Life je mee langs enkele kernvragen die je op het pad kunnen brengen richting een passievol leven, en meer geluk en voldoening. We hebben het over authenticiteit, waarden en overtuigingen, betekenis en groei. Het blijft niet bij bespiegelingen, tijdens het event maak je een actieplan waar je direct mee aan de slag kunt waardoor je nooit meer zult verlangen naar die ‘enige echte’ passie van je.

Voertaal: Engels

De spreker

Susanna Halonen

De Britse Susanna Halonen ruilde haar goedbetaalde baan in voor een master in de toegepaste positieve psychologie. Ze verklaarde zichzelf pessimist-af en trainde zichzelf in positief denken. Sindsdien coacht ze mensen naar een gelukkiger leven. Met haar boek Screw finding your passion: It’s within you, Let’s Unlock it. probeert ze ons van het maatschappelijk dogma af te helpen dat er één passie is die je moet najagen. Ze schrijft bijdragen voor Psychology Today en Huffington Post en geeft regelmatig classes in The School of Life London over passie, geluk en het aanleren van goede gewoonten.

Dit programma wordt georganiseerd door The School of Life.