Terug naar programma

Schrijver Nicole Krauss

Wed 30 August 2017Inschrijven nieuwsbrief

Op 12 september verschijnt de nieuwe, grote roman van Nicole Krauss in de VS. Twee weken eerder komt de Nederlandse vertaling al uit – een wereldprimeur! Boek & Meester is daarom verguld om de Amerikaanse schrijfster Nicole Krauss te verwelkomen in Rotterdam. Interviewer Ernest van der Kwast gaat met haar in gesprek over haar schrijverschap en haar nieuwe roman Donker woud.

Nicole Krauss brak internationaal door met De geschiedenis van de liefde, dat in meer dan 35 talen verscheen en vorig jaar werd verfilmd. Donker woud is haar vierde roman.

Jules Epstein, een vermogend New Yorker, besluit aan het einde van zijn leven een andere weg in te slaan en zijn rijkdom beetje bij beetje te doneren. Met de laatste restanten reist hij naar Israël om daar een blijvend monument voor zijn ouders op te richten. Dan ontmoet hij Menachem Klausner, die hem aanziet voor een nazaat van Koning David en hem uitnodigt voor een reünie. Zijn Klausners motieven zuiver? Ook een bekend Amerikaans auteur begeeft zich naar Israël. Ze laat haar gezin achter in Brooklyn en checkt in bij het Hilton Tel Aviv in de hoop dat het hotel als inspiratiebron voor haar nieuwe roman kan dienen. Een ontmoeting met professor Geizi Friedman zet haar op een ander spoor: hij weet waar de onvoltooide manuscripten van Kafka bewaard worden en wil dat ze er een af schrijft.

Donker woud is een betoverende roman over persoonlijke ontwikkeling, over herinneren en over welke plaats geschiedenis in ons bestaan inneemt.

‘Voortreffelijk… Ik ben vol bewondering.’ – Philip Roth

Boek & Meester is een nieuw, maandelijks literatuurprogramma. Per editie staat één (inter)nationale topauteur centraal. De kern van het programma wordt gevormd door een geestdriftig gesprek, maar er is ook voordracht en ruimte voor vragen uit het publiek. Het wordt georganiseerd door Boek & Meester en Arminius. Meer info vind je op boekenmeester.nl.