Terug naar programma

Video | Rotterdamse Nacht van de Filosofie

vr 16 oktober 2020
20:00Inschrijven nieuwsbrief

Helaas, na veel omzwervingen kan de Rotterdamse Nacht van de Filosofie 2020 toch niet doorgaan in De Doelen. Arminius zal als alternatief een verkort programma online uitzenden. Fokke Obbema wordt geïnterviewd over de zin van het leven en de Rotterdamse Spoken Word sterren M. en Elten Kiene sluiten daarna af met woordkunst op hoog niveau. Alle mensen die een kaartje hebben gekocht zullen een zoomcode toegestuurd krijgen. We hopen op uw begrip.

Om 20:00 zal Erno Eskens Fokke Obbema interviewen. Aansluitend geven M. en Elten Kiene twee korte optredens. 

 

 

De zin van het leven – met Fokke Obbema
Na een persoonlijke crisis zocht journalist Fokke Obbema naar de zin van het leven. Voor de Volkskrant interviewde hij daarover veertig zeer diverse mensen en schreef de bestseller De zin van het leven. Uit de gesprekken rezen zeven algemene inzichten op, waarover Obbema wordt geïnterviewd door Erno Eskens. Hoe verhouden de inzichten van Obbema zich tot wat de filosofie over de zin van het leven te zeggen heeft? Fokke Obbema is journalist voor de Volkskrant, waar hij chef van de economieredactie en correspondent voor Frankrijk is geweest. Sinds het succes van De zin van het leven legt hij zich voor de krant toe op zingeving.

Spoken Word: De waarheid van M. en Elten Kiene
Spoken word is een mix van poëzie en rap die speciaal is geschreven om te worden voorgedragen. Twee van de beste artiesten uit de bloeiende Rotterdam spoken word cultuur zullen optreden: Elten Kiene is een bijzondere podium persoonlijkheid die niet alleen zijn sporen heeft verdiend als spoken word artiest, maar ook als professioneel presentator op avonden met onder meer Marco Borsato en Typhoon en als organisator, waaronder Woorden Worden Zinnen. Heb je M. eenmaal gehoord, dan zul je zijn hese en mysterieuze stemgeluid niet snel weer vergeten. Zijn teksten zitten vol onverwachte wendingen en bevatten vaak een filosofische twist. “Als de waarheid achterhaald is, dan is de waarheid achterhaald”.  M. was als spoken word-artiest eerder te zien en horen bij de VPRO, De Rotterdamse Schouwburg, het Escher Museum, Motel Mozaïque en hij speelde op de Uitmarkt met een 23-koppig strijkorkest.

Elten Kiene. Credits: Joel Frijhoff
M.

 

 

De Nacht van de Filosofie wordt georganiseerd door Arminius, deBuren Vlaams-Nederlands Huis voor Cultuur en Debat, Erasmus School of Philosophy, ISVW en Boekhandel Donner.