Terug naar programma

ROTTERDAMS DENKCAFE Het redelijke beest

Thu 20 September 2007
20:00Inschrijven nieuwsbrief

Iedere eerste woensdag van de maand organiseert ARMINIUS i.s.m. Studium Generale een denkcafé waarin de gebruikelijke kroegpraat wordt overstegen. Filosofische achtergronden rondom actuele thema’s worden geëxploreerd met spraakmakende sprekers die het debat aangaan met elkaar én het vaak nog spraakmakender publiek. Soms met controversiële uitkomsten, maar de denkcafé’s werken altijd mentaal bevredigend. Op woensdagavond 4 april sluit het thema aan bij dat van de maand van de filosofie:

Het redelijke beest
Het Rotterdams Denkcafé exploreert samen met de Nederlandse Defensie Academie de relatie tussen beest en rede. Wanneer, onder welke omstandigheden, breekt het beest los? Hoe is het te beteugelen? Wat zijn de ervaringen in het krijgsgebeuren? En wat doet filosofie op het slagveld? Hoe kijken klassiekers als Sun Tzu en Von Clausewitz daar tegen aan?
Hierover spreekt Peter Olsthoorn, als filosoof verbonden aan de Nederlandse Defensie Academie. Na een uiteenzetting en een interview is er gelegenheid tot discussie met het publiek.
persbericht denkcafé: het redelijke beest