Terug naar programma

Rotterdam, stad van twee snelheden

Tue 20 February 2018Inschrijven nieuwsbrief

Geen stad in Nederland die de laatste jaren zo’n metamorfose heeft ondergaan als het multiculturele Rotterdam. Van ‘het afvoerputje van Nederland’ tot ‘de must-see-attractie van de Lage Landen’. Wie en wat hebben deze opmerkelijke gedaanteverwisseling in gang gezet? Welke politieke beslissingen liggen hieraan ten grondslag? Wat heeft de door Pim Fortuyn ontketende revolte betekend voor de stad, die hem zo na aan het hart lag?

In zijn boek Rotterdam, stad van twee snelheden werpt Mark Hoogstad, journalist en tot voor kort politiek verslaggever voor het AD/RD, een licht op de moderne geschiedenis van de stad en haar bewoners, met een sterke nadruk op de vaak grimmige confrontaties van de afgelopen vier jaar op het stadhuis aan de Coolsingel.

Tijdens deze aflevering van Draad de feestelijke presentatie van het boek en een gesprek met de auteur Mark Hoogstad, Wim Pijbes en Marianne van den Anker over waar de stad nu staat, met de gemeenteraadsverkiezingen van 21 maart in aantocht, en welke keuzes het nieuwe stadsbestuur zou moeten maken.

Op de politicibank o.a.: Christine Eskes (CDA), Vincent Karremans (VVD), Ruud van der Velden (PvdD), Tjalling Vonk (CU-SGP), Nourdin el Ouali (Nida), Judith Bokhove (GroenLinks), Barbara Kathmann (PvdA), Leo de Kleijn (SP),  Said Kasmi (D66) en Ellen Verkoelen (50PLUS).

Het eerste exemplaar van Rotterdam, stad van twee snelheden wordt in ontvangst genomen door de nestor van de Rotterdamse gemeenteraad Dries Mosch (Leefbaar Rotterdam) en minister (én oud-wethouder) Hugo de Jonge (CDA).

Gespreksleiding: Francisco van Jole

Dit programma wordt georganiseerd door Arminius, Lokaal en Trichis.