Terug naar programma

RotDocFotoFest

ma 24 juni 2024
field_543cf68e6c5fdPlan je bezoek Inschrijven nieuwsbrief

RotDocFotoFest is een nieuw documentaire fotografiefestival waarbij tien gastcuratoren werk selecteerden van evenzoveel fotografen. Dit werk wordt getoond op een locatie die de documentairefotograaf welbekend is: de hotellobby. Tien Rotterdamse hotels bieden de documentaire fotografie onderdak en het publiek hun gastvrijheid gedurende 10 dagen. Thema van het festival is ‘Close to Home’.

Tien prominente gastcuratoren kregen twee richtlijnen in de briefing: De fotografie moest aansluiten bij het thema Close to Home oftewel dicht bij huis en de hoteleigenaren en managers behielden het recht hun veto uit te spreken over het geselecteerde werk. Tot welke keuze de gastcuratoren zijn gekomen is van 13 t/m 23 mei zien in diverse hotellobby’s in Rotterdam. Hoe de gastcuratoren tot hun keuze zijn gekomen; daarover geven zij een toelichting tijdens drie dagen lezingen en debat in Arminius.

RotDocFotoFest poogt hiermee voor een grote groep fotografen, journalisten, documentairemakers, onderzoekers en fotografie liefhebbers inzicht te verschaffen in de wijze waarop dergelijke keuzes tot stand komen. Biedt de getoonde fotografie een inkijk in de wereld van de curatoren c.q instituten, van de fotografen of van het onderwerp? Hoe ver van huis voelt men zich nog thuis?

Tijdens de lezing- en debatdagen bestaat er voor fotografen de mogelijkheid werk mee te nemen en die op een tijdelijk expositiebord tentoon te stellen. Daarbij onstaat de 11e expositie en een fysieke plaats voor ontmoeting, discussie en mogelijk nieuwe inzichten en zienswijzen.

Data lezingen: 20, 21 en 22 mei 2010 / 14.00u-22.00u / toegang gratis

Info: www.rotdocfotofest.nl