Terug naar programma

RKS/NRC debat #3

Tue 16 December 2008
20:00Inschrijven nieuwsbrief

Aanvang: 20.00 uur Toegang: 3,50 Gratis met bon uit NRC Handelsblad Reserveren sterk aanbevolen: 010 433 35 34 (ma t/m vrij 11.00 – 17.00 u) of rks@rks.nl Serie: De stad als laboratorium Wethouders met een missie De harde kern: aanpak van onverbeterlijke criminelen met de Rotterdamse veilgheidswethouder Marianne van den Anker.

Wat drijft jonge wethouders? Welke grootstedelijke vraagstukken zijn hen een doorn in het oog? Dat waren vragen die in de eerste aflevering van de debattenreeks Wethouders met een missie aan de orde kwamen. Vier nieuwe helden uit de lokale politiek gaven afgelopen september hun visie. Uit dit aftrapdebat zijn vijf onderwerpen gedestilleerd die aan bod komen in de komende afleveringen. Steeds is bij een debat een van de jonge wethouders aanwezig.

De debatten worden georganiseerd door NRC Handelsblad en de Rotterdamse Kunststichting en staan onder leiding van free lance journalist Ruben Maes. Samen met politici, beleidsmakers en mensen uit de praktijk gaat hij op zoek naar antwoorden op problemen als vertrekkende witte leerlingen, onverbeterlijke criminelen, maar ook bureaucratische spaghetti. Daarbij geldt de stad als een laboratorium waar maatschappelijke ontwikkelingen ineengrijpen en onder een vergrootglas liggen.