Terug naar programma

RKS/NRC debat #1

Tue 16 December 2008
20:00Inschrijven nieuwsbrief

Aanvang: 20.00 uur Toegang: 3,50 Gratis met bon uit NRC Handelsblad Reserveren sterk aanbevolen: 010 433 35 34 (ma t/m vrij 11.00 – 17.00 u) of rks@rks.nl Serie: De stad als laboratorium Wethouders met een missie. Debat waarin de Nijmeegse wethouder Paul Depla in discussie gaat met Dr. Jan Janssens, directeur Mertierinstituut en onderzoeker met als specialisme sport en opvoeding.

Herman Moerman, projectmanager sportjaar 2005 (Rotterdam is in 2005 Europese Sport Hoofdstad); en Fevzi Sevik, secretaris van de Turkse voetbalclub Turkiyemspor. Moderator: Ruben Maes.

Het debat in de reeks Wethouders met een Missie gaat over de maatschappelijke functie van sport. Maatschappelijke problemen als de multiculturele samenleving, de individualisering; ze komen allemaal bij sportclubs op het bordje.

Wethouder Paul Depla van Nijmegen dringt dan ook bij zijn collega politici aan om niet alleen te kijken naar het financieel rendement van sportvelden, maar juist ook te letten op het maatschappelijke rendement van de sportclubs. De serie: De stad als laboratorium is een reeks debatten die door NRC Handelsblad en de Rotterdamse Kunststichting wordt georganiseerd.

Meer achtergrondinformatie krijgt u door de beide bestanden hieronder te openen of te downloaden. De komende debatten vinden plaats op: Donderdag 24 februari: De creatieve stad: een creatieve klasse als voorwaarde voor economische groei? met de Rotterdamse wethouder Stefan Hulman. Woensdag 16 maart: De harde kern: aanpak van onverbeterlijke criminelen met de Rotterdamse wethouder Marianne van den Anker. Dinsdag 19 april: De witte uitstroom: het tegengaan van witte scholen in randgemeenten met de Utrechtse wethouder Ren? Verhulst. Dinsdag 17 mei: Bureaucratische spaghetti: Hoeveel ambtenaren kunnen we kwijt? met de Amsterdamse wethouder Mark van der Horst. Houd deze website in de gaten voor meer actuele informatie of neem een kijkje op: www.rks.nl