Terug naar programma

RE:orchestra

ma 24 juni 2024
field_543cf7096c5fePlan je bezoek Inschrijven nieuwsbrief

Essential Music is een nieuwe reeks projecten en concerten van het RE:orchestra. Dit orkest verbindt klassieke muziek en volksmuziek uit de tijd en omgeving van de componist. Met muziek die de componist hoorde op straat, op de radio of op een feestje en hem en zijn werk bewust of onbewust beïnvloed heeft.

Het RE:orchestra is een jong professioneel kamerorkest dat in 2008 werd opgericht door dirigent Roberto Beltrán-Zavala. Doel van het orkest is om programma’s, concerten en multidisciplinaire projecten te creëren en organiseren en om klassieke muziek met gedurfde en frisse ideeën aan een breed publiek te brengen. In de afgelopen 6 jaar gaf het orkest vele concerten in binnen- en buitenland en werd regelmatig uitgenodigd op internationale festivals. Met het concept Essential Music is het orkest een nieuwe richting ingeslagen, die de komende jaren tot bijzondere projecten, tournees en cd-opnames zal leiden. Essential Music van het RE:orchestra is deze zomer onderdeel van het M4 Culture Festival in Crans Montana, Switzerland als ‘orchestre en résidence’.

Inleiding en presentatie door Roberto Beltrán-Zavala.

zondag 10 augustus | 14.15 u
entree €20 | gereserveerde tickets €15 | student, 65+, R’dampas €10
RESERVEREN

Dit programma is het eerste in een reeks van vier en bestaat uit muziek van Dmitri Shostakovich (twee kamersymfonieën), gecombineerd met Oost-Europese volksmuziek.