Terug naar programma

Publiekslezing #3 EUR

Wed 10 December 2008
15:00Inschrijven nieuwsbrief

In de schaduw van de boom der kennis. Erasmus Plus (Erasmus Universiteit Rotterdam) organiseert vier zondagmiddagen met lezingen, muziek en discussie onder de noemer. In de schaduw van de boom der kennis. Een cyclus over de actualiteit van de mythe van de zondeval vanuit meerdere wijsgerig-theologische perspectieven. Sprekers: prof.dr. Karel Deurloo, prof.dr. Rudi te Velde, prof.dr. Donald Loose en prof.dr. Samuel IJsseling.

Na de lezing achtereenvolgens een muzikaal programma en een gedachtenwisseling met de zaal. Na afloop is er gelegenheid om koffie en thee te drinken. Kosten:  65 voor de hele serie of  45 voor twee lezingen, beide inclusief boek. In de schaduw van de boom der kennis. Let op: losse kaartverkoop niet mogelijk! Data: zondag 10 april t/m zondag 1 mei 2005 te Rotterdam Inschrijving: tot 4 april via Erasmus Plus. Tel. +31(0)10-4081839, e-mail: info@erasmusplus.eur.nl, website erasmusplus.nl.

Aflevering 3: Onttovering en beslissing door prof. dr. Donald Loose, bijzonder hoogleraar Katholieke wijsbegeerte aan de Erasmus Universiteit Rotterdam, docent wijsgerige ethiek en politieke filosofie aan de Theologische Faculteit te Tilburg en tevens bijzonder hoogleraar van de Radboudstichting. Hij zal het deze middag hebben over de actualiteit van de mythe vanuit het moderne perspectief. Met een optreden van Loes de Koning (mezzosopraan) en Madeleine Pfundt (declamatie). Op het programma staan ‘Vijf Griekse Volksliederen’ van Maurice Ravel.