Terug naar programma

IFFR X Arminius: 9 SONGS

entree
€10 / €7 voor studenten en <23

Tickets

Plan je bezoek Inschrijven nieuwsbrief

Muziek en film brengen mensen samen, wat voor zowel IFFR als Debatpodium Arminius een belangrijke missie vormt. Van mei tot oktober werken we samen aan een programma waarmee je in de prachtige omgeving van Arminius bijzondere muziekfilms kunt kijken.

De serie biedt een reis naar nieuwe sonische werelden: van de onbekende vrouwelijke pioniers van de elektronische muziek, tot een bitterzoete biopic over de enigmatische Texaanse zanger Blaze Foley, en de Londense alt-rockscene van begin jaren 2000. Ontdek onverwachte geluiden en baanbrekende muzikanten, luid en op het grote scherm.

In English:
Music and film bring people together, a mission close to the hearts of IFFR and Debatpodium Arminius. From May to October, join us in the beautiful surroundings of Armenius to watch, discuss and explore the powerful synergies between music and film.
Our series offers a journey into new sonic worlds: from the unsung female pioneers of electronic music, a bitter-sweet biopic on enigmatic Texan singer Blaze Foley, and the early-2000s London alt-rock scene. Discover unexpected sounds and trailblazing musicians, played loud and on the big screen.

 

9 Songs (Michael Winterbottom, 2004)

De volledige onderdompeling van de Britse filmmaker Michael Winterbottom (Wonderland, 24 Hour Party People, The Trip) in sex, drugs en rock-‘n-roll leverde hem bij de release van 9 Songs niet veel meer op dan controverse in de tabloid bladen, maar door de jaren heen is de waardering voor de film langzaam gegroeid. Matt, een Engelse glacioloog, en Lisa, een Amerikaanse studente, ontmoeten elkaar bij een optreden van Black Rebel Motorcycle in de Brixton Academy in Londen. Onderweg naar Antarctica, blikt Matt terug op de meeslepende seksuele relatie die volgde, waarbij hij het ongeremde fysieke contact van het paar opnieuw beleeft, afgewisseld met negen nummers van liveconcerten. Met optredens van onder andere Elbow, Primal Scream, The Dandy Warhols, Super Furry Animals en Franz Ferdinand, vormt 9 Songs een eerbetoon aan de energie van de alternatieve rockscene uit het begin van de jaren 2000. De film biedt een speelse kijk op nostalgie, gefilmd in handheld digitaal: een terugblik naar een voorbij tijdperk en een liefde die nooit bedoeld was om te blijven.

Locatie: Arminius,
wo 11 september om 20.00
€10 / €7 voor studenten en <23

Tickets