Terug naar programma

Guiding Voices met Chris Julien

vr 30 augustus 2024
20:00

entree
11,00 / 6,00 voor studenten

Zaaltickets

Plan je bezoek Inschrijven nieuwsbrief

Klimaatfilosoof en activist Chris Julien spreekt met interviewer Ernest van der Kwast over zijn nieuwe boek Alledaags activisme. Van onrust naar daadkracht in het klimaattijdperk.  

Verwoestende bosbranden, luchtvervuilende industrie, instortende ecosystemen. De klimaatcrisis is acuut en overweldigend groot. Wat kunnen we nog doen? Waar de een neigt naar het ontkennen van alle problemen, motiveert het anderen juist om in actie te komen. In zijn nieuwe boek Alledaags activisme richt filosoof en Extinction Rebellion-activist Chris Julien zich gedreven op dat waarvoor we nog wél op tijd zijn. Hij schetst alledaagse oplossingen voor een meer leefbare aarde en pleit voor een open blik op klimaatverandering.

Chris Julien is wetenschapsfilosoof, auteur en een van de denkkrachten achter Extinction Rebellion Nederland. Als promovendus bij de Universiteit Utrecht doet hij onderzoek naar Ecological Governance: Deep Adaptation Machines. Daarnaast is Julien senior research fellow en medeoprichter van Planet B bij Waag in Amsterdam, waar hij werkt aan de ontwikkeling van programma’s en onderzoek op het gebied van ecologie en artificiële intelligentie.

Dit programma wordt georganiseerd door Guiding Voices en Debatpodium Arminius.