Terug naar programma

Geschiedenis voor morgen – Roman Krznaric

di 17 september 2024
20:00

entree
17,50, reductie 10,- 

Koop kaarten

Plan je bezoek Inschrijven nieuwsbrief

Kun je leren van de geschiedenis? Volgens Roman Krznaric wel. De uitvinding van de boekdrukkunst zorgde destijds voor grote maatschappelijke onrust. De manier waarop de maatschappij daar uiteindelijk mee omging kan volgens Krznaric een oplossing geven voor de huidige problemen rondom sociale media. In zijn nieuwste boek Geschiedenis voor morgen beschrijft hij lessen uit het verleden voor actuele problemen, van kunstmatige intelligentie en migratie tot de opkomst van extreem-rechts. Krznaric wordt geïnterviewd en zal in gesprek gaan met Irene van Staveren.

Roman Krznaric is sociaal filosoof en schrijft over de kracht van ideeën om verandering te creëren. Zijn werk werd in 25 talen vertaald en bevat meerdere internationale bestsellers, zoals Empathie, De wonderbox en De goede voorouder. Krnzaric werkt aan de Universiteit van Oxford.

Irene van Staveren is hoogleraar ontwikkelingseconomie aan de Erasmus Universiteit Rotterdam. Specifiek ligt haar expertise op het gebied van ethiek en economische filosofie.

 

“Essential thinking about the big issues facing the world today.” Brian Eno
“Enlightening and thrilling. History for Tomorrow tells us who we are and who we could be.” George Monbiot

Over eerder werk:
‘Krznaric is een filosoof die grote ideeën wil laten landen bij een groot publiek, het liefst op een speelse manier’ – De Groene Amsterdammer
‘Roman Krznaric verzamelt prachtige ideeën. Zeer leesbaar en hoopgevend’ – Trouw

Dit programma wordt georganiseerd door Debatpodium Arminius.

 

Tickets:
Een programma kost veel geld om te maken: organisatie, productie, sprekers, marketing en nog veel meer. Daarom vragen wij iedereen een ticket met vol tarief te kopen. Mocht je krap zitten en een goedkoper kaartje het verschil maken voor jou, neem dan het kaartje met reductie.

 

Bekijk ook andere programma’s van Arminius.