Terug naar programma

Uitverkocht – Filosofiespecial: Tim Fransen – In onze tijd: leven in het calamiteitperk

di 28 mei 2024
20:00

entree
20,- / reductie 12,50

Zaaltickets

Plan je bezoek Inschrijven nieuwsbrief

Deze avond is uitverkocht, er is geen wachtlijst.

Via Ticketswap komen vaak nog kaarten beschikbaar. Ook kun je, indien je onverwachts niet kan komen, je tickets aanbieden via Ticketswap.

Het leek zo’n vanzelfsprekend idee: de geschiedenis voltrekt zich van belabberd naar beter. Maar als we nu om ons heen kijken zien we een wereld waarin we van crisis naar crisis hobbelen. Volgens Tim Fransen is het tijd dat we afscheid nemen van het liberale vooruitgangsdenken. Want ons geloof in deze vooruitgang onderschat, is wat er nodig is voor een duurzame democratie. Met hulp van verschillende denkers – waaronder Kant, Camus, Sandel en Nussbaum – zoekt Tim Fransen met ons naar nieuwe fundamenten.

Hoe heeft het vooruitgangsgeloof ons misleid? Welke waarden hebben we nodig? En hoe kunnen we het best handelen in tijden van crisis? Op deze avond ondernemen we een duizelingwekkende zoektocht naar hoop, weerbaarheid en een betere wereld.

Tim Fransen schreef hierover ‘In onze tijd: leven in het calamiteitperk‘. Op deze boekpresentatie wordt hij geïnterviewd door Frank Meester en zal in gesprek gaan met het publiek. Boekhandel Donner is aanwezig met een boekentafel en Tim Fransen zal signeren.

“Glashelder, geestig en zeer schrander. Tim Fransen heeft een bevlogen en belangrijk boek geschreven.” – David Van Reybrouck

 “Lichtvoetig en tot nadenken stemmend tegelijk. Tim Fransen doet een niet-aflatend beroep op ons betere ik. En hij heeft nog gelijk ook.” – Sheila Sitalsing

“Een verrassend en hoopvol perspectief op de tijd waarin we leven. Ambitieus en overtuigend.” – Alexander Klöpping

“Een must-read voor iedereen die in vrijheid en democratie gelooft.” – Peter Pannekoek

Dit programma wordt georganiseerd door Debatpodium Arminius en boekhandel Donner.