Terug naar programma

Economie Festival: Debatdate

zo 30 juni 2024
15:00

entree
Gratis entree

Download gratis tickets

Plan je bezoek Inschrijven nieuwsbrief

Wil je nieuwe mensen ontmoeten en gegarandeerd een gesprek met inhoud? Bezoekers van de Debatdate worden aan elkaar gekoppeld voor korte gesprekken. Het doel is ontmoeting en gesprek, dus iedereen is welkom. Debathost Cecile van Bruggen zorgt ervoor dat je aan tafel zit met iemand van wie je van mening verschilt.

Wil het gesprek niet op gang komen? Geen zorgen, na een kwartier heb je alweer een nieuwe gesprekspartner als je dat wilt. Smaakt het naar meer? Tijdens de borrel na afloop kun je nog doorpraten. Tussendoor even pauze? Bij de barman kun je aanschuiven voor een drankje.

Stellingen:
– Als de economie de drijfveer blijft voor beleid kan het klimaatprobleem niet opgelost worden
– Overheden moeten een maximum jaarinkomen per individu stellen
– Het is goed de liefde te vatten in economische termen

 

 

Dit programma is onderdeel van het Economie festival. Er zijn losse tickets en passe-partouts verkrijgbaar:

Economie Festival

Economie kom je overal tegen. Als consument, als spaarder, als werknemer, zzp’er of werkzoekende, als huurder of huizenkoper tot en met jouw pensioen. Maar ook verkiezingen gaan voor een groot deel over economie. Wil je de economie beter begrijpen en erover meepraten? Kom dan naar het Economie Festival, van vrijdag 28 juni tot en met zondag 30 juni. Een weekend vol films, lezingen, theater, debatten en muziek in Debatpodium Arminius, Theater Walhalla en de bioscopen KINO en LantarenVenster.
Met:
– films over kunst, communisme, Tom Cruise en idealisme, ingeleid door experts waaronder Sandra Phlippen.
– de Bonusavond, een avondvullende show met Minister van Financiën Steven van Weyenberg, cabaretier Katinka Polderman, Mathijs Bouman en de jeukwoorden van Japke-d. Bouma in Arminius.
– een muziekshow over geld van Joris Lutz
– debatten over de extreme inflatie, over de financiering van de verkiezingsbeloften met onder meer Barbara Baarsma,  en over de groei van Nederland naar 20 miljoen inwoners met onder meer Hein de Haas
– de KVS Jaarlezing met Marike Stellinga over wie het klimaat zal gaan betalen
– de Debatdate: spreek iemand met wie je van mening verschiltBekijk hier het volledige programma en koop je festivaltickets.
.
Bekijk het hele programma op Economie festival. Hier zijn losse tickets en passe-partouts verkrijgbaar.