Terug naar programma

Economie Festival: Wie gaat het klimaat betalen? Met Marike Stellinga

za 29 juni 2024
16:00

entree
€ 15,- reductie € 7,50

Zaaltickets

Plan je bezoek Inschrijven nieuwsbrief

Een van de grootste opgaven voor Nederland én de wereld is het tegengaan van klimaatverandering.

Burgers, bedrijven en overheid zullen allemaal moeten bijdragen. Economen pleiten voor oplossingen die ervoor zorgen dat schadelijke bedrijvigheid afneemt én de kans op planeetvriendelijke technologische vindingen wordt vergroot. Maar zijn die oplossingen politiek haalbaar en zijn ze genoeg, ook in het licht van het nieuwe kabinet? Of moeten we veel breder aansturen op ‘minder’? Wat zijn de beste maatregelen die genomen moeten worden? Hoe kan de financiële last goed verdeeld worden? Eelke kansen biedt de klimaattransitie? 

De KVS Jaarlezing 2024 wordt dit jaar gehouden door Marike Stellinga. de KVS viert dit jaar het 175-jarig jubileum en is daarmee een van de oudste economenverenigingen ter wereld, zie website.

 

 

Dit programma is onderdeel van het Economie festival. Er zijn losse tickets en passe-partouts verkrijgbaar.

Economie Festival

Economie kom je overal tegen. Als consument, als spaarder, als werknemer, zzp’er of werkzoekende, als huurder of huizenkoper tot en met jouw pensioen. Maar ook verkiezingen gaan voor een groot deel over economie. Wil je de economie beter begrijpen en erover meepraten? Kom dan naar het Economie Festival, van vrijdag 28 juni tot en met zondag 30 juni. Een weekend vol films, lezingen, theater, debatten en muziek in debatpodium Arminius, theater Walhalla en de bioscopen KINO en LantarenVenster.
.
Met:

  • films over kunst, communisme, Tom Cruise en idealisme, ingeleid door experts waaronder Sandra Phlippen.
  • de Bonusavond, een avondvullende show met de minister van Financiën, cabaretier Katinka Polderman, Mathijs Bouman en de jeukwoorden van Japke-d. Bouma in Arminius.
  • een muziekshow over geld van Joris Lutz
  • debatten over extreme inflatie, de financiering van de verkiezingsbeloften met o.a. Barbara Baarsma,  en over de groei van Nederland naar 20 miljoen inwoners met onder meer Hein de Haas
  • de KVS Jaarlezing met Marike Stellinga over wie het klimaat zal gaan betalen
  • de Debatdate: spreek iemand met wie je van mening verschilt

Bekijk hier het volledige programma en koop je festivaltickets of passe-partout.