Terug naar programma

Economie Festival: Bonusavond

za 29 juni 2024
20:00

entree
€ 25,- reductie €15,00

Zaaltickets

Plan je bezoek Inschrijven nieuwsbrief

De Bonusavond is een avondvullende show met inhoud, cabaret en muziek. Met een mini College Tour met Minister van Financiën Steven van Weyenberg, economische jeukwoorden door Japke-d. Bouma, Mathijs Bouman over de zonnige arbeidsmarkt, spoken word van Moze Naél en cabaretier en beslisbomenmaker des vaderlands Katinka Polderman. Dit alles gepresenteerd door de flamboyante en onnavolgbare Jelle van Riet. Na afloop dansen met DJ Okkie tot het geld op is.

Steven van Weyenberg is Minister van Financiën in het demissionaire kabinet-Rutte IV. In 2021 was hij demissionair staatssecretaris van Infrastructuur en Waterstaat. Hij was eerder staatssecretaris voor Cultuur en Media. Heb je een vraag aan de Minister? Mail hem naar publiciteit@arminius.nl en mogelijk wordt hij dan op de avond gesteld.

Japke-d. Bouma is eindredacteur en columnist bij NRC Handelsblad. Ze werd bekend met haar Gids voor de kantoorjungle. Ze steekt de draak met het kantoorleven in boeken als Ga lekker zelf in jouw kracht staan en De 19 dingen die je nooit met collega’s moet doen. Japke zal geïnterviewd worden over economische jeukwoorden.

Mathijs Bouman is een van Nederlands bekendste economen. Hij is columnist bij het Financieel Dagblad en huiseconoom van Nieuwsuur en te zien bij allerlei nieuws- en actualiteitenprogramma’s. Mathijs heeft goed nieuws over de arbeidsmarkt: vergrijzing leidt tot een groot tekort aan mensen, salarisverhogingen komen eraan. Wel niet ziek te worden, want er zijn geen handen aan het bed. En de economie verstart omdat er minder jonge ondernemers zijn. Veel mensen zijn bang dat AI de mens gaat vervangen, maar Bouman denkt dat dat juist nodig zal zijn.

Moze Naél manoeuvreert met zijn hese en hypnotiserende stem langs spoken word, poëzie en muziek. Maak kennis met Moze hier en hier

Katinka Polderman is cabaretier en beslisbomenmaker des vaderlands. Polderman maakt wekelijks beslisbomen voor de Volkskrant en heeft al heel wat prangende lezersvragen beantwoord. De allerbeste beslisbomen zijn gebundeld in Beslisbos. ‘Wat heerlijk dat er nu eindelijk duidelijkheid is over ALLES!’ – Paulien Cornelisse. ‘De beslisbomen zijn grappig & slim – en ze geven belachelijk vaak precies het antwoord dat je nodig had.’ Ionica Smeets. Kijk hier naar een optreden van Katinka bij Arjen Lubach.

DJ Okkie is een gevestigde naam in het Rotterdamse uitgaansleven. Specialist in nèt die andere plaatjes van de jaren vijftig tot nu. Maar altijd dansbaar, altijd fris.

 

Dit programma is onderdeel van het Economie Festival. Er zijn losse tickets en passe-partouts verkrijgbaar.

Economie Festival

Economie kom je overal tegen. Als consument, als spaarder, als werknemer, zzp’er of werkzoekende, als huurder of huizenkoper tot en met jouw pensioen. Maar ook verkiezingen gaan voor een groot deel over economie. Wil je de economie beter begrijpen en erover meepraten? Kom dan naar het Economie Festival, van vrijdag 28 juni tot en met zondag 30 juni. Een weekend vol films, lezingen, theater, debatten en muziek in Debatpodium Arminius, Theater Walhalla en de bioscopen KINO en LantarenVenster.
.
Met:

  • films over kunst, communisme, Tom Cruise en idealisme, ingeleid door experts waaronder Sandra Phlippen.
  • de Bonusavond, een avondvullende show met Minister van Financiën Steven van Weyenberg, cabaretier Katinka Polderman, Mathijs Bouman en de jeukwoorden van Japke-d. Bouma in Arminius.
  • een muziekshow over geld van Joris Lutz
  • debatten over de extreme inflatie, over de financiering van de verkiezingsbeloften met onder meer Barbara Baarsma,  en over de groei van Nederland naar 20 miljoen inwoners met onder meer Hein de Haas
  • de KVS Jaarlezing met Marike Stellinga over wie het klimaat zal gaan betalen
  • de Debatdate: spreek iemand met wie je van mening verschilt

Bekijk hier het volledige programma en koop je festivaltickets of passe-partout.