Terug naar programma

De Bonusshow

za 29 juni 2024
20:00Inschrijven nieuwsbrief

De Bonusshow is een vrolijke avond met inhoud, muziek, spoken word, het hoogtepunt van het Economiefestival.

Met:
•⁠ ⁠Co-creatie, kampvuurgesprek en laaghangend fruit: erger jij je ook wel eens aan wollige en lege taal op het werk? Taalamazone Japke-d. Bouma schrijft hierover columns en boeken en legt uit waarom mensen vaag en hol praten. Ze presenteert haar mooiste jeukwoorden.
•⁠ ⁠Wat te doen met 400 miljard? Minister van Financiën Steven van Weyenberg overziet de begroting van de Nederlandse overheid. Wat gaat er gebeuren met het nieuwe kabinet? En is het allemaal wel mogelijk?
•⁠ ⁠Katinka Polderman iss cabaretier en Beslisbomenmaker des Vaderlands. Elke week publiceert zij een grappige maar ook confronterende beslisboom in de Volkskrant. Kijk hier naar een optreden van Katinka over beslisbomen bij Arjen Lubach.
• Spoken word artiest Moze Naél brengt je in een andere wereld met zijn hypnotiserende stemgeluid en rake taalvondsten.
•⁠ ⁠Mathijs Bouman is een van de bekendste economen van Nederland (Nieuwsuur en vele andere programma’s). Hij brengt goed nieuws voor werkenden en werkzoekenden: er komt een enorm arbeidstekort aan! Fijn, maar je moet niet ziek worden, want er zijn te weinig mensen om jou te verzorgen. Daarnaast verstart de economie omdat er minder jonge ondernemers zijn. Veel mensen zijn bang dat AI de mens gaat vervangen, maar Bouman denkt dat dat juist nodig zal zijn…
•⁠ ⁠DJ Okkie is een vaste waarde in het Rotterdamse. Na de Bonusshow wordt er gedanst tot het geld op is…
•⁠ ⁠De presentatie is in handen van de onnavolgbare Jelle van Riet.

  

 

Steven van Weyenberg is Minister van Financiën in het demissionaire kabinet-Rutte IV. In 2021 was hij demissionair staatssecretaris van Infrastructuur en Waterstaat. Hij was eerder staatssecretaris voor Cultuur en Media. Heb je een vraag aan de Minister? Mail hem naar publiciteit@arminius.nl en mogelijk wordt hij dan op de avond gesteld.

DJ Okkie is een gevestigde naam in het Rotterdamse uitgaansleven. Specialist in nèt die andere plaatjes van de jaren vijftig tot nu. Maar altijd dansbaar, altijd fris.

Katinka Polderman is cabaretier en beslisbomenmaker des vaderlands. Polderman maakt wekelijks beslisbomen voor de Volkskrant en heeft al heel wat prangende lezersvragen beantwoord. De allerbeste beslisbomen zijn gebundeld in Beslisbos. ‘Wat heerlijk dat er nu eindelijk duidelijkheid is over ALLES!’ – Paulien Cornelisse. ‘De beslisbomen zijn grappig & slim – en ze geven belachelijk vaak precies het antwoord dat je nodig had.’ Ionica Smeets.

Moze Naél manoeuvreert met zijn hese en hypnotiserende stem langs spoken word, poëzie en muziek. Maak kennis met Moze hier en hier

Japke-d. Bouma is eindredacteur en columnist bij NRC Handelsblad. Ze werd bekend met haar Gids voor de kantoorjungle. Ze steekt de draak met het kantoorleven in boeken als Ga lekker zelf in jouw kracht staan en De 19 dingen die je nooit met collega’s moet doen.

foto: Jeroen Jumelet

Mathijs Bouman is een van Nederlands bekendste economen. Hij is columnist bij het Financieel Dagblad en huiseconoom van Nieuwsuur en te zien bij allerlei nieuws- en actualiteitenprogramma’s.

foto: Jasper Spanjaart

Dit programma is onderdeel van het Economie Festival. Er zijn losse tickets en passe-partouts verkrijgbaar.

Economie Festival

Economie kom je overal tegen. Als consument, als spaarder, als werknemer, zzp’er of werkzoekende, als huurder of huizenkoper tot en met jouw pensioen. Maar ook verkiezingen gaan voor een groot deel over economie. Wil je de economie beter begrijpen en erover meepraten? Kom dan naar het Economie Festival, van vrijdag 28 juni tot en met zondag 30 juni. Een weekend vol films, lezingen, theater, debatten en muziek in Debatpodium Arminius, Theater Walhalla en de bioscopen KINO en LantarenVenster.
.
Met:

  • films over kunst, communisme, Tom Cruise en idealisme, ingeleid door experts waaronder Sandra Phlippen.
  • een muziekshow over geld van Joris Lutz
  • debatten over de extreme inflatie, over de financiering van de verkiezingsbeloften met onder meer Barbara Baarsma,  en over de groei van Nederland naar 20 miljoen inwoners met onder meer Hein de Haas
  • de KVS Jaarlezing met Marike Stellinga over wie het klimaat zal gaan betalen
  • de Debatdate: spreek iemand met wie je van mening verschilt

Bekijk hier het volledige programma en koop je festivaltickets of passe-partout.