Terug naar programma

Podium Werelddichters: 'Alleen in mijn gedichten kan ik wonen'

Mon 24 September 2007
20:00Inschrijven nieuwsbrief

Podium Werelddichters: Alleen in mijn gedichten kan ik wonen’

Aanvang : 20.00 uur
Toegang : € 5,–

Reserveren: bij voorkeur via info@arminius.nu / 010 436 38 00

Het Letterenhuis organiseert i.s.m. De Rode Hoed (Amsterdam), Wereldculturencentrum Zuiderpershuis (Antwerpen), Het beschrijf (Brussel) en Stichting Poëziemarathon (Groningen) het Podium Werelddichters. Het Podium Werelddichters biedt aan dichters van verschillende culturen een podium om hun werk bekend te maken bij het publiek. Zij wonen, werken en dichten in Nederland of Vlaanderen en willen hun plek vinden in de letteren van de lage landen.

Vanavond treden op in ARMINIUS:
Jamila Amadou, Chalaan Charif, Venus Faiq, Nafiss Nia en Nesan Erdogan

Muzikale omlijsting: Hasan Kazan op de baglama.

Het thema is ontleend aan een regel uit het gedicht ‘Woningloze’ van J.J.Slauerhoff:
Alleen in mijn gedichten kan ik wonen

Chalaan Charif (Irak – Nederland). Studeerde Arabische taal en letterkunde in Bagdad. Schrijft gedichten en essays die gepubliceerd zijn in diverse (internationale) literaire tijdschriften. Won in 1997 de Dunyaprijs voor poëzie.
Venus Faiq (Iraaks Koerdistan – Nederland). Is werkzaam als journalist en schrijft artikelen en poëzie in zowel het Arabisch als het Koerdisch
Nafiss Nia (Iran – Nederland). Al in Iran maakte ze films en schreef ze verhalen, gedichten en journalistieke stukken. Haar eerste dichtbundel ‘Esfahan, mijn hoopstee’ is in januari 2005 uitgekomen.
Jamila Amadou (Marokko – België). Werkt voor het Provinciaal Integratiecentrum Oost-Vlaanderen. Haar eerste columns zijn vinnig en dragen titels die er niet om liegen: ‘Allochtone auteurs worden niet ernstig genomen’ en ‘Wij spreken pas als jullie luisteren’.
Nesan Erdogan, pseudoniem voor Halil Erdogan (Turks Koerdistan – Nederland). Kwam in 1985 naar Nederland en woont sinds die tijd in Rotterdam, waar hij in 1994 met dichten is begonnen. Hij publiceerde in enkele Turk- en Nederlandstalige literaire tijdschriften en nam deel aan poëzieprojecten. Won in 2001 de prijs van het Turks-Nederlands poëziefestival.