Terug naar programma

Peace train Europe

do 23 mei 2024
field_543cf68e6c5fdPlan je bezoek Inschrijven nieuwsbrief

De Europese verkiezingen komen eraan! Een van de vele vragen die daarbij aan de orde zijn is: welke rol zou de Europese Unie, ooit opgezet als een vredesproject, moeten spelen als civiele vredesmacht? Hoe kan Europa het beste bijdragen aan het voorkomen van gewelddadige conflicten en aan vredesopbouw? Huis van Erasmus en NEAG Alternatieven voor Geweld zijn geïnteresseerd in uw mening hierover.

De avond begint met een inleiding over het huidige Europese vredesbeleid door Dr. Jeannette Mak, docent Europese Politiek en Conflict Studies (UvA). Zij zal ingaan op de thema’s conflictpreventie, conflicttransformatie en vredesopbouw. Vervolgens formuleren de aanwezigen samen een top vijf van wenselijke maatregelen om de rol van Europa als civiele vredesmacht gestalte te geven.

Ook in andere steden vinden dergelijke bijeenkomsten plaats als onderdeel van het project ‘Peace Train Europe’. Ze worden gevolgd door een landelijke bijeenkomst op zaterdag 16 mei, in Utrecht, waar de deelnemers in gesprek kunnen gaan met kandidaat politici voor het Europees Parlement.

In het najaar volgt nog een bijeenkomst met een aantal nieuw gekozen Europarlementariërs om te bespreken wat de EU de komende zittingsperiode concreet gaat doen.

Voor meer informatie kunt u terecht bij het secretariaat van NEAG Alternatieven voor Geweld. info@neag.nl of 020-6705295.

Reserveren (aanbevolen): info@huisvanerasmus.nl, tel. 010-2439496.

 Donderdag 2 april / 19.30 uur / toegang gratis