Terug naar programma

Park College no 1

wo 19 juni 2024
field_543cf7096c5fePlan je bezoek Inschrijven nieuwsbrief

Het eerste wandelende college ooit in het Museumpark! Het Park College geeft de mogelijkheid om in de buitenlucht lessen te volgen over onderwerpen zoals natuur, wetenschap en kunst. Met een draadloze hoofdtelefoon op al wandelend door het park kunnen geïnteresseerden zich laten inspireren door gesproken tekst, muziek en de omgeving.

Wilco Tuinman

Wilco Tuinman is vogelliefhebber, onderzoeker, kunstenaar en producent in de culturele sector. Hij neemt ons op deze allereerste wandeling mee door het Museumpark om te vertellen over het heden, verleden en de mogelijke toekomst van de natuur op deze plek. Over de tijd van het landgoed van Hoboken, over de boom in het park waar Nijlganzen in broeden en over de dieren die wij over een paar jaar wellicht hier tegen kunnen komen. Wilco zoekt ook een paar mooie muziekstukken uit die tijdens de wandeling te horen zijn.

Tracking Traces

Het Park College no1 is deel van de tentoonstelling Tracking Traces – Groot Museumpark.
De toekomst van het Museumpark is volop in beweging. Om hier grip op te krijgen, gaf Het Nieuwe Instituut twee teams van ontwerpers, kunstenaars, stedenbouwkundigen en verhalenvertellers de opdracht Tracking Traces mee voor een nieuw perspectief op dit Rotterdamse park. Hoe zouden de ‘sporen’ van het park en die van de omliggende culturele en medische instellingen zich beter kunnen mengen? De tentoonstelling loopt nog tot en met 16 mei.

Praktische informatie

Deze eerste wandeling is vrij toegankelijk voor iedereen die zich op tijd inschrijft. Let op! Plaatsen zijn zeer beperkt. Stuur een email met naam en telefoonnummer naar parkcollegerotterdam@gmail.com


zondag 4 mei 2014

Aanvang: 11.30 u
Vertrekpunt: Projectruimte Tracking Traces in het Nieuwe Instituut.