Terug naar programma

Guiding Voices: Paolo Giordano

do 24 november 2022
20:00Inschrijven nieuwsbrief

De Italiaanse schrijver Paolo Giordano  gaat in het programma Guiding Voices in gesprek met interviewer Ernest van der Kwast over zijn nieuwe roman Tasmanië.

Paolo Giordano studeerde cum laude af in natuurkunde. Literatuur en wetenschap zijn verweven in zijn boeken. Van zijn debuutroman De eenzaamheid van de priemgetallenwerden wereldwijd meer dan een miljoen exemplaren verkocht. Hij schreef ook de romans Het menselijk lichaamHet zwart en het zilver en De hemel verslinden. In 2020 verscheen In tijden van besmetting, waarin Giordano reflecteert op de prognoses, besmettingscijfers en curves van de corona-pandemie.

Giordano’s nieuwe boek Tasmanië is een scherpe roman over de toekomst – een toekomst die we vrezen en waarnaar we verlangen. Een toekomst die we kunnen veranderen en waar we nog aan kunnen bouwen. De hoofdpersoon is een jonge man, die verwacht dat de wetenschap hem alle antwoorden geeft. Op het eiland Tasmanië, in gezelschap van zijn vrouw en vrienden, wordt hij geconfronteerd met vragen, verleidingen en angsten waar hij niet direct een oplossing voor heeft. Wat gebeurt er als de interne en externe wereld met elkaar botsen, en je de controle dreigt kwijt te raken? Met Tasmanië schreef Giordano opnieuw een grootse roman – over het omgaan met de crisis (van relaties, het klimaat, het geloof, het hart) en de zoektocht naar een plek waar nog een toekomst mogelijk is.

 

Voertaal Engels

Dit programma wordt georganiseerd door Guiding Voices i.s.m. Debatpodium Arminius.