Terug naar programma

Openingsconcert Armando – Sinfonia Rotterdam

Wed 18 September 2019Inschrijven nieuwsbrief

Sinfonia Rotterdam geeft ter gelegenheid van de negentigste geboorte dag van kunstenaar en verzamelaar Armando (18.09.1929–01.07.2018) een concert met accordeonist Oleg Lysenko die veelvuldig met Armando op het podium stond. Onder leiding van gastdirigent Ivan Hut beleeft de symfonie Apocalyps van de 20e eeuw (2018) van de Russische componist Alexander Nagajev zijn wereld- première. De compositie is geschreven voor bayan (traditionele Russische knopaccordeon), strijkorkest en slagwerk. Van filosofische bespiegeling over leven en dood, liefde en kwaad, vrede en oorlog voert de symfonie naar een kosmische explosie. Sinfonia Rotterdam vervolgt de avond met Bizets Carmen Suite in de speelse bewerking van de Russische componist Rodion Sjtsjedrin voor strijk- orkest en vijf slagwerkers.

Dit programma wordt georganiseerd door het Chabot Museum i.s.m. Sinfonia Rotterdam.
Bezoek ook de overzichtstentoonstelling van Armando.

 

Preview tentoonstelling: privé-collectie Armando

18 SEP 2019 | 16.00–19.30 uur | Chabot Museum

Overzichtstentoonstelling van de privé- verzameling van Armando (1929–2018) die in ruim 50 jaar tijd 400 werken verzamelde van 121 voornamelijk Nederlandse en Duitse hedendaagse kunstenaars. Het Chabot Museum heeft deze omvangrijke collectie in 2014 als schenking mogen ontvangenen toonde eerder een selectie in Huis Schuylenburch, de residentie van de Duitse ambassadeur in Den Haag.

Armando had een grote voorliefde voor werken op papier: ‘Een goede tekening. Dat is voor mij schoonheid’. Tot aan zijn dood in juli 2018 bleef Armando werken aankopen die hun weg vonden naar het Chabot Museum. ‘Ik voel me hier gewoon thuis’ sprak de kunstenaar bij een van zijn bezoeken aan het museum. In de collectie zijn vertegenwoordigd: Hannah van Bart, Walter Dahn, Wolfgang Hueber, Tjibbe Hooghiemstra, Salim Karami, Arno Kramer, Raquel Maulwurf, Carlijn Mens, Cornelia Schleime, German Stegmaier en vele anderen.