Terug naar programma

OPENBARINGEN. Processie en declamatie

Fri 21 September 2007
20:15Inschrijven nieuwsbrief

OPENBARINGEN
Processie en declamatie
Laatste Oordeel in het hart van Rotterdam

De teksten uit het laatste bijbelboek Openbaringen roepen indringende mystieke beelden op: zij spreken over de eindtijd en het Laatste Oordeel over de mensheid. Door de eeuwen heen dachten velen dat dit moment was aangebroken. Dat is in deze turbulente tijden zeker niet anders.
Als afsluiting van het festival Rotterdam 666 jaar presenteert het nieuwe literaire productiebureau Ram Horna op dinsdag 19 december een opmerkelijk project dat de visioenen van de profeet Johannes in de moderne wereld plaatst, getiteld Openbaringen. Processie en declamatie.

Het project rondom Openbaringen is een eenmalige gebeurtenis. Op dinsdag 19 december worden de teksten uit dit bijbelboek gedeclameerd door sprekers die een route afleggen door het centrum van Rotterdam. Deelnemers aan de tocht verzamelen zich om 20.15 uur bij de ingang van de Maastunnel aan het ponserpad in charlois (bereikbaar via de Doklaan) Daar begint een verrassende avondprocessie van ruim 1 uur die eindigt in ARMINIUS. Hier vindt een gloedvol slot plaats van het Laatste Oordeel gevolgd door een metaloptreden van de band Pharmacon.

Openbaringen. Processie en declamatie is bedacht door Hans Sibarani die eerder dit jaar het veelbesproken Tribunaal rondom Anna Blaman organiseerde met daarin twintig bekende Rotterdammers. Vervolgens richtte hij met David Meynand het literaire productiebureau Ram Horna op. Voor de komende tijd staan bij Ram Horna diverse projecten op stapel die in Rotterdam gaan plaatsvinden. Regisseur van Openbaringen is Fred van der Hilst die ook Het Tribunaal regisseerde.

Openbaringen vormt het slot onderdeel van het festival Rotterdam 666 jaar. Vanaf juni vond een reeks culturele activiteiten plaats waaronder lezingen, exposities en concerten rondom het 666 jaar bestaan van Rotterdam. Het festival is een initiatief van de stichting Rock & Roll highschool.

Voor Deelnemers bestaat ook de mogelijkheid om vanaf metrostation Maashaven naar de Maastunnel te worden gebracht in dat geval moeten zij om 20.00 uur bij de ingang van het metrostation verzamelen.
Men dient dit kenbaar te maken bij de reserveringen.

Reserveringen via: Rock ‘n’ Roll Highschool’ 010 – 2067230
of ga naar www.rotterdam666jaar.nl

Toegang: 10 euro, kortingskaart 7,50 euro

www.ramhorna.nl