Terug naar programma

Op zoek naar een goed einde met Bert Keizer

zo 28 november 2021
13:30 - 17:00Inschrijven nieuwsbrief

De dood is onlosmakelijk verbonden met het leven en voor iedereen onafwendbaar. Toch blijft de dood een mysterie, dat de meesten van ons met angst vervult. Hoe bereid je je voor op je eigen dood? Of op die van je dierbaren? Bert Keizer is al meer dan 25 jaar een van de belangrijkste denkers over de dood. Met humor en compassie bespreekt hij dit moeilijke onderwerp, bogend op zijn enorme ervaring als arts, filosoof en schrijver. Keizer geeft handvatten voor de omgang met ziekte, ouderdom en het ‘goede einde’. Tenslotte gaat hij in op ‘de ziel’. Daarbij is er veel ruimte voor vragen uit het publiek.

Bert Keizer studeerde filosofie in Nottingham en geneeskunde in Amsterdam. Als arts is hij al jaren een autoriteit op het gebied van euthanasie. Hij schreef columns voor Trouw en is auteur van vele boeken, waaronder Waar blijft de ziel? en recent Reis om de dood, “Het veelzijdigste, subtielste filosofische boek dat in jaren over de dood is verschenen in Nederland.” NRC (*****)

SPOOR organiseert dit exclusieve evenement samen met Arminius en Serious Culture in de monumentale Grote Zaal van debatpodium Arminius. Bij de prijs is inbegrepen: onbeperkt koffie/thee, luxe gebak van Koekela en een reader met de belangrijkste punten van Bert Keizer.

Programma
13:30 over omgaan met ouder worden, omgaan met dementie en verlies
14:00 vragen uit het publiek
14:15 pauze met gebak
14:45 over euthanasie
15:15 vragen uit het publiek
15:45 pauze
16:00 over ziel en het lichaam
16:45 vragen uit het publiek
17:00 einde

Let op: Dit programma is door coronamaatregelen verplaatst. In principe vindt dit programma live in de zaal plaats, de organisatie gaat er van uit dat er geen noemenswaardige beperkingen vanwege corona zijn. Mocht dit onverhoopt wel het geval zijn, dan zal het programma online plaatsvinden via een livestream. Via een online moderator is er dan gelegenheid vragen te stellen. Ingeval deze wijziging is restitutie van gekochte kaarten helaas niet mogelijk.

Let op! Coronamaatregelen
Voor het bezoeken van evenementen van Debatpodium Arminius heb je vanaf 25 september een coronatoegangsbewijs nodig. Houd bij de entree je ticket, corona app en legitimatie bij de hand om zo soepel mogelijk naar binnen te kunnen.