Terug naar programma

Verplaatst: Op zoek naar een goed einde met Bert Keizer

18 oktober 2020
13:30 - 17:00

entree
€45

Koop kaarten

Door de nieuwe corona-maatregelen kan de SPOOR cursus: Op zoek naar een goed einde met Bert Keizer helaas niet plaatsvinden op zondag 18 oktober. Zodra er weer een verantwoorde mogelijkheid is, zullen we een nieuwe datum bekend maken en kaartkopers per e-mail informeren.

De dood is onlosmakelijk verbonden met het leven en voor iedereen onafwendbaar. Toch blijft de dood een mysterie, dat de meesten van ons met angst vervult. Hoe bereid je je voor op je eigen dood? Of op die van je dierbaren? Bert Keizer is al meer dan 25 jaar een van de belangrijkste denkers over de dood. Met humor en compassie bespreekt hij dit moeilijke onderwerp, bogend op zijn enorme ervaring als arts, filosoof en schrijver. Keizer geeft in deze SPOOR cursus handvatten voor de omgang met ziekte, ouderdom en het ‘goede einde’. Tenslotte gaat hij in op ‘de ziel’. Daarbij is er veel ruimte voor vragen uit het publiek.

SPOOR organiseert dit exclusieve evenement in de monumentale Grote Zaal van debatpodium Arminius.

Bert Keizer studeerde filosofie in Nottingham en geneeskunde in Amsterdam. Als arts is hij al jaren een autoriteit op het gebied van euthanasie. Hij schreef columns voor Trouw en is auteur van vele boeken, waaronder Waar blijft de ziel? en recent Reis om de dood, “Het veelzijdigste, subtielste filosofische boek dat in jaren over de dood is verschenen in Nederland.” NRC (*****)