Terug naar programma

Ons Brein de Baas? Nutslezing door Prof. Dick Swaab

Tue 28 January 2014
17:30Inschrijven nieuwsbrief

De laatste tijd neemt het hersenonderzoek een hoge vlucht. De eminente neurloog Dick Swaab, bekend van zijn bestseller ‘Wij zijn ons Brein’, gaat in deze lezing in op de resultaten van dit onderzoek. Zo hebben de verschillen tussen jongens- en meisjeshersenen belangrijke gevolgen voor de inrichting van het onderwijs.

Dick Swaab is een van de belangrijkste, ook internationaal bekende Nederlandse onderzoekers op het gebied van hersenonderzoek. Hij was hoogleraar neurobiologie aan de Universiteit van Amsterdam en is 30 jaar lang directeur geweest van het Nederlands Instituut voor Hersenonderzoek. Hij is lid, oprichter of erelid van vele wetenschappelijke en beroepsverenigingen. Hij schrijft voor een breed scala aan tijdschriften en kranten en is eindredacteur van negen wetenschappelijke boeken geweest. Voor zijn onderzoeken en publicaties kreeg hij tal van onderscheidingen.

maandag 3 februari | aanvang 17:30 u
toegang gratis | aanmelden kan via www.nutslezing.nl

Deze lezing is georganiseerd door het Departement Rotterdam van de Maatschappij tot Nut van ’t Algemeen, zie ook www.nutslezing.nl