Terug naar programma

Ongelovig

Tue 9 May 2017Inschrijven nieuwsbrief

“Ben je moslim?” Dat is de eerste vraag die andere vluchtelingen aan nieuwkomers stellen bij aankomst in het asielzoekerscentrum. Zo ook aan Fauzia en Syed die juist gevlucht zijn omdat ze géén moslim meer zijn. Ongelovigen riskeren in Pakistan een aanklacht wegens blasfemie. Zo’n aanklacht kan dodelijk uitpakken. “Zeg maar dat je moslim bent, anders krijgen jullie problemen,” adviseerde Het Centraal orgaan Opvang Asielzoekers (COA) hen.

Ongelovigen hebben het in asielzoekerscentra niet makkelijk. Op de vlucht voor religieus extremisme, komen ze terecht in het vrije Nederland. Maar hoe vrij en veilig zijn ze tussen de wél gelovige asielzoekers? Dat onderzocht regisseur Dorothée Forma en legde het vast in de Human documentaire Ongelovig – Vrijdenkers op de vlucht. Na de filmvertoning volgt debat onder leiding van Bahram Sadeghi met Boris van der Ham en natuurlijk ongelovigen zelf, de vrijdenkers uit de film en andere betrokkenen zoals beleidsmakers en politici.

Beveiliging
Vanwege de bescherming van de hoofdpersonen uit de documentaire worden er extra voorzorgsmaatregelen genomen aangaande de beveiliging. Let op: tickets kunnen niet worden gekocht aan de deur. Het is alleen mogelijk om online in de voorverkoop tickets te kopen. Ook is het verplicht om een geldig ID bewijs (paspoort, Nederlands rijbewijs, vreemdelingendocument) mee te nemen. De toegang wordt alleen verleend op vertoon van een geldig ID en indien er in de voorverkoop en ticket is gekocht.

Koop hier tickets

Dit programma wordt georganiseerd door het Humanistisch Verbond, i.s.m. Arminius.