Terug naar programma

Onder ongelovigen met Boris van der Ham

Tue 15 September 2015Inschrijven nieuwsbrief

Het aantal ongelovigen in de wereld groeit; religieuze agressie tegen hen ook. Blasfemiewetten zijn vaak het middel om atheïsten, humanisten en vrijdenkers aan te pakken. Wie zijn zij die discriminatie, geweld, gevangenisstraf of zelfs de dood riskeren? Met Boris van der Ham, voorzitter van het Humanistisch Verbond, documentairemaker Dorothée Forma en ex-moslims.

In de documentaire Onder Ongelovigen maak je kennis met ex-moslima Nahla, die de religieuze dwang in Soedan ontvluchtte. Er wordt een bezoek gebracht aan Onur, oprichter van de eerste openlijk atheïstische vereniging in Turkije. En vanuit Schotland vertelt Ramin, een student uit Iran, over het comité van ex-moslims dat hij heeft opgericht. Na een korte lezing van Boris van der Ham en de film volgt een gesprek met imam Yassin Elforkani en de Iraanse atheïstische mensenrechtenactiviste Maryam Namazie, onder leiding van programmamaker en journalist Bahram Sadeghi.

entree: €10 | leden Humanistisch Verbond €7,50
inloop vanaf 19:15

Deze avond wordt georganiseerd door het Humanistisch Verbond en Arminius. Bekijk hieronder alvast de trailer van de documentaire.