Terug naar programma

ODR Debat: Opera in de stad

Tue 3 April 2012
16:00Inschrijven nieuwsbrief

Debat georganiseerd i.s.m. Kosmopolis over de rol die opera en muziektheater in het algemeen en het festival Operadagen in het bijzonder, in een stad kunnen innemen. Te gast zijn medewerkers van het community-project Zo Zingt Rotterdam! en Shirley Apthorp, die met Cape Festival, dat zich onder alle bevolkingsgroepen van Kaapstad afspeelt een nieuwe impuls gaf aan die stad.

Cape Festival

Shirley Apthorp bracht onder andere opera’s van Henry Purcell in de Townships en diens The Fairy Queen zal tijdens dit debat op het witte doek te zien zijn. De Zuid-Afrikaanse cast in deze productie werd aangevuld met een Congolese countertenor en 30 schoolkinderen. De vertoning van The Fairy Queen is een coproductie met Operadagen Rotterdam.

zaterdag 2 juni 2012 | 16u | entree gratis

meer info programmering Operadagen Rotterdam 2012

Umculo Cape Festival 2012 presenteert Purcells Fairy Queen

Umculo Cape Festival is een internationale muziekorganisatie welke blijvende sociale muzikale veranderingen ondersteunt in Zuid-Afrika. De organisatie, opgericht in 2010, biedt educatieve en muzikale initiatieven in Zuid-Afrika een podium voor showcases, samenwerking en conferenties. En zorgt voor een internationaal netwerk van autoritaire muziek instituten. Umculo Cape Festival 2012 presenteert Purcells Fairy Queen: “If love’s a sweet passion, why does it torment?”. De acteurs nemen het publiek mee in een nazomerse wereld vol magie en waanzin.