Terug naar programma

Odes aan strijdbare vrouwen

wo 8 maart 2023
20:30Inschrijven nieuwsbrief


Programmamaker

Sanne Poot
Meer informatie


Debatpodium Arminius · Luister terug: Odes aan strijdbare vrouwen

Hoe zit het met de vrouwenstrijd die nu gevoerd wordt in de wereld? En dichter bij huis? Elk jaar wordt op 8 maart de strijdbaarheid en solidariteit van vrouwen gevierd tijdens Internationale Vrouwendag. In Debatpodium Arminius deze avond odes aan de strijdbare vrouwen van onze tijd. Wat kunnen we van hen leren?

Journalist en schrijver Brenda Stoter Boscolo brengt een ode aan Jezidi-vrouwen, van slachtofferschap naar activisme. Eerder schreef ze daar het boek Het vergeten volk, Het verhaal van de Jezidi’s over de laatste genocide over.

Kunstenaar Parisa Akbarzadehpoladi brengt een ode aan de vrouwen in Iran. De moed die vrouwen in dat land tonen inspireerde haar tot het maken van kunst. Op haar Twitter-account verspreidt ze berichten over de Iraanse strijd.

Artiest en oprichter van creatief impact platform Ellae, Rajae El Mouhandiz brengt een ode aan arbeidersvrouwen uit verschillende culturen in de Nederlandse kunstwereld. The gender gap is real, maar ze ziet hoe vooral vrouwen uit een arbeidersmilieu ook in Nederland harder moeten vechten voor gelijke waardering en kansen. Volgens haar komt dat door een gebrek aan een intersectionele blik bij beleidsmakers.

De meiden van Chicks and the City delen tot slot lessen uit hun manifest over grensoverschrijdend gedrag.

Presentatie: Sanne Poot

Dit programma wordt georganiseerd door Debatpodium Arminius in samenwerking met Vrouwendag Rotterdam, Ellae en Chicks and the City

Brenda Stoter Boscolo
(foto: Jan de Groen)

Parisa Akbarzadehpoladi

Rajae El Mouhandiz
(foto: Charlotte Apituley)

Chicks and the City