Terug naar programma

NOVEL: opening boekenweek & letterenbal

Thu 20 September 2007
19:30Inschrijven nieuwsbrief

“Als de mensen zich nu eens geheel en al zouden onthouden van alles wat verstandig is en gedurende hun hele leven naar mij zouden luisteren (de Zotheid), dan zou er zelfs helemaal geen sombere oude dag bestaan, maar zouden ze het geluk smaken van een eeuwige jeugd”

Geheel in stijl van “Lof der Zotheid”, het thema van de 72e Boekenweek, opent Erasmus deze avond de Rotterdamse editie van de Boekenweek 2007. Naast optredens van Richard Groenendijk (cabaretier bij o.a. Kopspijkers) Matthijs van Boxsel (met een hilarische lezing over domheid), Rotterdam Young Ensemble (barok concert) en de WoordDansers, zijn er in Café Blaman interviews met de genomineerde schrijvers en wordt het beste boek van Rotterdam bekendgemaakt. Na afloop: dansen op het NOVEL Letterenbal! NOVEL is een gezamenlijke activiteit van Bibliotheek Rotterdam en ARMINIUS.

Verkiezing beste Rotterdamse boek
Breng vanaf 12 februari uw stem uit op het beste Rotterdamse boek van 2006 via www.bibliotheek.rotterdam.nl en maak kans op een fantastisch prijzenpakket waaronder:

– 2 kaartjes voor de opening van de boekenweek en voor het Rotterdamse letterenbal in ARMINIUS
– een boekenbon t.w.v. 25 euro aangeboden door Selexyz Donner
– een jaarabonnement op de (Rotterdamse) bibliotheek
– twee kaarten voor een voorstelling naar keuze in het bibliotheektheater
– een seizoensabonnement op literair podium Café Blaman

De genomineerde boeken zijn:
Dis – Marcel Möring
Tegengif – Judith Visser
Poetry Slam Het festival / een woorddansers beleving – Jeroen Naaktgeboren
Feldman en ik – Abdelkader Benali
Swingkoning – J.A.Deelder

Stem via www.bibliotheek.rotterdam.nl

Matthijs van Boxsel over Domheid
Matthijs van Boxsel (1957) is moroloog; domheidskundige. Sinds 1980 verdiept hij zich intensief in alle aspecten van de domheid. In 1983 studeerde hij zelfs op het onderwerp af. Sindsdien heeft de domheid hem niet meer losgelaten.
Van Boxel heeft ‘De encyclopedie van de domheid’ en ‘Morosofie’ geschreven. In zijn boeken geeft hij aan hoe de combinatie van domheid en intelligentie gevaarlijk zou kunnen zijn.

CAFE BLAMAN
Café Blaman is het nieuwe literaire podium in ARMINIUS dat in december 2005 gelanceerd werd tijdens het Anna Blaman Festival. Café Blaman wil het Rotterdamse letterenklimaat laten bruisen door het programmeren van debat, performance, poetryslam en prikkelende literaire bijeenkomsten met aandacht voor zowel klassieke als hedendaagse literatuur.

Poetry Slam (22.15 uur, grote zaal)
De WoordDansers bestaan uit de dichter Jeroen Naaktgeboren, performer Arie Hordijk en de muzikanten DJ Evol-D. en gitarist Rudy can’t Fail.
De WoordDansers brengen een totaaltheater van rauwe tweestemmige stadspoezie. Acapella of op beats en punkrockriffs. Rotterdam is het voornaamste thema van hun werk. Vast onderdeel van Poetry Slam is het open podium waar de winnaar bekend word door de mate van applaus.

Novel letterenbal
Het Rotterdamse letterenbal is allesbehalve saai en stoffig EN voor iedereen toegankelijk. DJ Okkie draait op het grote podium en de sfeervolle Kerkeraadskamer is omgetoverd tot lounge area.

Reserveren kan via novel@arminius.nu