Terug naar programma

Nothing compares to EU

Thu 21 March 2019Inschrijven nieuwsbrief

Hard of zacht, ‘deal or no deal’,  een nieuwe People’s Vote, Theresa May die wel of niet van een glazen klif klettert, Britten op de vlucht als Brexit-refugee, een onverbiddelijke Brussel, de Backstop. Er gaat geen dag voorbij zonder nieuws over de Brexit. Wij zien inmiddels door de bomen het bos niet meer. Jij ook niet? Kom dan op 21 maart naar ‘Nothing compares to EU’ het Brexit Festival. Op deze avond nemen we met niet mis te verstane gasten bloedserieus én met een knipoog de Brexit onder de loep.

Welke scenario’s zijn denkbaar en liggen het meest voor de hand? Wat zijn de politieke, culturele en economische gevolgen? Wat gaan we missen aan die Britten? En wat vieren we als ze onverhoopt toch blijven? Massale uittocht van bedrijven van Londen naar Nederland of een strop voor de Rotterdamse haven en een stagnatie van de hele Europese economie? Of allebei? Hoogleraar Economie aan Oxford University Rick van der Ploeg neemt ons mee in de economische consequenties van een (harde of zachte) Brexit.

Hoe (ir)rationeel is de Brexit? Expert in interculturele en internationale communicatie en diplomatie Etienne Augé over de propagandamechanismen achter Brexit. Augé is daarnaast verbonden aan Clingendael als trainer. Wat hebben diplomaten nodig om tot de beste deal te komen?

Wie is Theresa May? Joana Vassilopoulou over vrouwelijk leiderschap, de glazen klif en het ware gezicht van May. Welk soort manager moet een premier met een mission impossible zijn? Vassilopoulou neemt het leiderschap van May onder de loep.

Een avond met o.a. hoogleraar economie Rick van der Ploeg (Oxford University), Dr. Joana Vassilopoulou (RSM, Erasmus University), Dr. Etienne F. Augé (Erasmus Universiteit Rotterdam), Brexit-vluchtelingen Harry Ross en Helen Scarlett- O’Neill en natuurlijk veel cupcakes, thee met melk, Engels bier en Marmite.

Gespreksleiding is in handen van Geert Maarse.

De voertaal is (grotendeels) Engels.

 

See you there, love!

Dit is een programma van Erasmus Universiteit Rotterdam en Arminius.