Terug naar programma

'Nothing compares to EU‘ – Brexit Festival

‘Nothing compares to EU‘ – Brexit Festival

21 maart 2019

20.30 – 22.30 u (inloop vanaf 20.00 u.)

Arminius, Museumpark 1, Rotterdam

Tickets via (link)

 

Hard of zacht, deal of no deal, misschien toch nog een nieuwe peoples vote, Theresa May die wel of niet van een glazen klif klettert, Britten die op de vlucht slaan als Brexit-refugee, een steeds onverbiddelijker Brussel… Er gaat geen dag voorbij zonder dat de kranten bol staan van nieuws over de Brexit.

Zie jij inmiddels, net als wij, door de bomen het bos niet meer? Kom dan op 21 maart naar ‘Nothing compares to EU’het Brexit Festival.  Op deze avond nemen we met niet mis te verstane gasten bloedserieus én met een knipoog de Brexit onder de loep.

Welke scenario’s zijn denkbaar en liggen het meest voor de hand? Wat zijn de politieke, culturele en economische gevolgen? Wat gaan we missen aan de Britten als ze gaan en wat vieren we als ze onverhoopt toch blijven?

 

Massale verhuizingen van bedrijven van Londen naar Nederland of een strop voor de Rotterdamse haven en een stagnatie van de hele Europese economie? Hoogleraar Economie aan Oxford University Rick van der Ploeg neemt ons mee in de economische consequenties van een (harde of zachte) Brexit.

 

Hoe (ir)rationeel is de Brexit? Expert in interculturele en internationale communicatie en diplomatie Etienne Augé over de propagandamechanismen achter Brexit. Augé is daarnaast verbonden aan Clingendael als trainer. Wat hebben diplomaten nodig om tot de beste deal te komen?

 

Wie is Theresa May? Joana Vassilopoulou over vrouwelijk leiderschap, de glazen klif en het ware gezicht achter May. Welk soort manager moet een premier met een mission impossible zijn? Vassilopoulou neemt het leiderschap van May onder de loep.

 

Een avond met o.a. hoogleraar economie Rick van der Ploeg (Oxford University), Dr. Joana Vassilopoulou (Brunel University London), Dr. Etienne F. Augé (Erasmus Universiteit Rotterdam), Brexit-vluchtelingen Harry Ross en Helen Scarlett- O’Neill en natuurlijk veel cupcakes, thee met melk, Engels bier en Marmite.

 

Gespreksleiding is in handen van Geert Maarse. De voertaal is (grotendeels) Engels.

 

See you there, darling!