Terug naar programma

Nico's Nieuws: Masterclass journalistiek

Fri 7 December 2012
20:00Inschrijven nieuwsbrief

In zijn nieuwe boek Nico’s Nieuws bespreekt Nico Haasbroek de voortdurende crisis in de media en zijn antwoord daarop. Met de opkomst en groei van het internet komt de toekomst van de traditionele media meer en meer onder druk te staan en is de door Haasbroek verguisde agendajournalistiek vanuit de kantoortuin aan een onstuitbare opmars begonnen. In de aan het boek gekoppelde masterclass Nico’s Nieuws bespreekt de ervaren journalist en oud-hoofdredacteur van het NOS Journaal niet alleen de oorzaken en gevolgen van deze crisis, maar biedt ook op eigenzinnige en non-conformistische wijze oplossingen en een alternatieve methode om interessante journalistiek te bedrijven én daar een boterham mee te verdienen.

Geïllustreerd met praktijkvoorbeelden, anekdotes en publicaties is dit een masterclass voor iedereen die geïnteresseerd is in de media en journalistiek en de rol daarvan binnen de internationale samenleving.

De mogelijkheid bestaat om het boek Nico’s Nieuws te kopen en door de auteur te laten signeren.

Over Nico Haasbroek
Nico Haasbroek was ondermeer buitenlandcorrespondent, oprichter en hoofdredacteur van RTV Rijnmond en hoofdredacteur van het NOS Journaal. Eerder verschenen zijn boeken KLM-Affaires en De Journaaljaren. Haasbroek doceerde een aantal jaren aan Universiteit van Amsterdam en is momenteel actief binnen de VVOJ, de werkgroep Andere Publieke Omroep en als gespreksleider van het Mediadiner. Daarnaast reist hij voor Fanack, de online kroniek voor de MENA-landen de wereld rond, altijd op zoek naar een nieuw verhaal.

dinsdag 18 december  2012 | 20u – 22u | entree € 10 | RdamPas € 5