Terug naar programma

New Rotterdam Jazz Orchestra & stadsdichter Derek Otte

Sat 3 March 2018Inschrijven nieuwsbrief

Bij deze vierde editie van LAB legt het orkest de nadruk op de LAB-onderdelen ‘crosslinks’ en ‘recycling’. Dat betekent dat het orkest een samenwerking aangaat met een kunstenaar uit een andere discipline (crosslinks) én oud materiaal hergebruikt (recycling). Derek Otte en het NRJO gebruiken in iedere set telkens één kunstwerk uit Museum Boijmans van Beuningen als inspiratiebron voor hun muziek en tekst.

Er zijn drie sessies van een half uur (Let op! Drie verschillende programma’s – Derek Otte speelt de eerste twee sets mee.)

Sessie 1: 21.00 – 21.30 uur
Sessie 2: 22.00 – 22.30 uur
Sessie 3: 23.00 – 23.30 uur

Het New Rotterdam Jazz Orchestra gaat op onderzoek uit. Het Rotterdamse collectief presenteert een serie LAB-concerten op uiteenlopende locaties. Het LAB is erop gericht om tot nieuwe artistieke hoogtepunten te komen en trekt de stad in op zoek naar nieuwe uitdagingen, samenwerkingen, locaties en publiek, klaar om verrast te worden. Het orkest werkt in deze serie met een achttal muzikale basiselementen die om-en-om op het podium worden ingezet.

Line-up:

Jan van Duikeren TROMPET • Rob van de Wouw TROMPET • Louk Boudesteijn TROMBONE Frans Cornelissen TUBA • Bart Wirtz ALTSAX & FLUIT • Jasper van Damme ALTSAX & FLUIT Miguel Boelens ALT- & TENORSAX • Nils van Haften BARITONSAX & BASKLARINET • Jelle Roozenburg GITAAR Johan Plomp CONTRABAS • Mark Schilders SLAGWERK • Derek Otte SPOKEN WORD

 

Over New Rotterdam Jazz Orchestra

Het New Rotterdams Jazz Orkest (eerder het Rotterdams Jazz Orkest) werd in 2004 opgericht en speelde talloze concerten met internationale solisten en bands (o.a. Joshua Redman, Phronesis) en componisten in de Doelen, op het North Sea Jazz Festival en andere belangwekkende festivals en podia. In de afgelopen jaren is een uitgebreid repertoire opgebouwd met eigen werk en zijn drie albums met uniek materiaal geproduceerd. Het orkest bestaat uit leden die stuk voor stuk naast het orkest hun eigen muzikale carrière hebben in de top van de internationale jazzscene.