Terug naar programma

Nacht van de Liefde

Wed 21 June 2017Inschrijven nieuwsbrief

Moe van Trump, terreur of andere treurnis? Kom naar de Nacht van de Liefde! Van de lichtste twinkeling tot het grootste verdriet, van de hoogste romantische liefde tot de hardste porno, van de eerste flirt tot de eeuwige liefde. Leer, vraag en discussieer!  Uw gids in het labyrinth van de liefde is Elfie Tromp. Zij presenteert de avond en zingt onder begeleiding van Keimpe de Jong liedjes uit haar voorstelling Monster Love Town, over de wreedheid van de liefde.

Opening | 20:00 Grote Zaal

Elfie Tromp opent samen met de Liefdesdokter de Nacht van de Liefde met ritueel en muziek.

Alles wat we weten over de Liefde | 20:15 Grote Zaal
De eeuwige liefde bestaat: zo’n een op de tien stellen blijft verliefd. Liefde op het eerste gezicht bestaat ook: nog voordat je er zelf van bewust bent, hebben je hersenen al onbewust informatie uitgewisseld met een mogelijke partner. Wetenschapsjournalist Mark Mieras vertelt in deze lezing wat de wetenschap weet over de liefde. Is internet-daten beter dan feestjes of uitgaan? Niet alleen interessant om te weten, maar ook handig om je voordeel er mee doen!  Mieras is de auteur van Liefde, wat onze hersenen onthullen over de klik, de kus en al het andere.

De Liefdesdokter | 20:00 – 23:00 voor de ingang van Arminius
Ga op consult bij De Liefdesdokter. Met haar kennis en ervaring stelt ze snel de juiste diagnose en geeft een op maat gemaakt liefdesrecept.

Live Tinder | 21:00 Bovenzaal
Met Tinder loop je, in tegenstelling tot ontmoetingen in de echte wereld, nooit een blauwtje. Maar wat als je nu eens niet hoeft te vertrouwen op geselecteerde foto’s en tekstjes en zou kunnen tinderen op een échte eerste indruk? De Nacht van de Liefde introduceert “Live Tinder“. Loop rond in een ruimte vol aantrekkelijke partners en schrijf op welke je interessant vindt. Daarna zorgt de organisatie voor een ‘live-swipe’ zodat jij anoniem blijft. Aanmelden voor de Live Tinder kan helaas niet meer, deze is volgeboekt.

De onmogelijkheid van de romantische liefde | 21:30 Grote Zaal
Jan Drost schreef Het Romantisch Misverstand, over de onmogelijkheid van de romantische liefde. Drost laat zien hoe allerlei ideeën over seks, macht, jaloezie, vreemdgaan en trouw in ons hoofd terechtkomen en daar doorwerken, zowel ten goede als ten kwade. Hij ontmaskert romantische idealen die onze liefde in de weg staan, zo niet onmogelijk maken. We zijn vrijer dan we veronderstellen, vooral in de liefde.

Masterclass Flirten | 22:30 Grote Zaal
Flirten maakt je succesvoller én gelukkiger! Je wordt er leuker en aantrekkelijker van. Wil je meer romantiek of kan je anderszins wel een boost gebruiken: tijd om meer te gaan flirten! Het kan overal en altijd en het is makkelijk én leuk, je gaat er van sprankelen. Dat ervaar je meteen al tijdens deze masterclass. Je ontdekt de geheimen van lichaamstaal en krijgt tips voor een goed gesprek. Samen met flirtcoach Susan Roels ga je lekker veel oefenen. En lachen. Want flirten is fun.

Bar Sjatzi | 23:30 Westzeedijk 68A
Aan het einde van de avond verplaatsen de liefdeshongerigen zich naar de afterparty in Bar Sjatzi (de voormalige animeerbar Mon Cheri, Westzeedijk 68A). Op vertoon van entreebewijs wacht daar een liefdesshot op hen. En mogelijk meer…

Dit programma wordt georganiseerd door Arminius.
Partners: De Liefdesdokter en Sjatzi.