Terug naar programma

Nacht van de Liefde

Fri 21 June 2019Inschrijven nieuwsbrief

Vlinders in je buik, broeierige blikken en feromonen in de lucht; in de zomer struikel je over liefde en lust, maar wat weten we eigenlijk van deze ‘moeder aller emoties’?

Tijdens de kortste nacht van het jaar vindt alweer derde De Nacht van de Liefde plaats in Arminius, een serieuze avond met knipoog, met: o.a. de strijd om het vrouwelijk orgasme, de wetenschap over fantasieën en wat verstaan jongeren onder ‘goede seks’ en hoe verhouden liefde en seksualiteit zich tot elkaar?

Kom, luister, leer en praat over de liefde in al haar facetten! Met sociologen Daphne van de Bongardt en Samira van Bohemen, ‘pussy queens’ Keeley Olivia en Zehra Handan en de ‘verlangensonderzoek’ van Yes, please!

 

Seks en selfies

Wat is volgens jongeren vandaag de dag ‘goede seks’? Socioloog Samira van Bohemen (Erasmus School of Social and Behavioural Sciences) over de juiste muziek voor goede seks en hoe en welke symboliek (kleding, feesten, selfies) jongeren hierbij gebruiken? Socioloog en pedagoog dr. Daphne van de Bongardt (Erasmus School of Social and Behavioural Sciences) onderzoekt hoe  liefde en seksualiteit zich tot elkaar verhouden? Een interview met leden van het Erasmus Love Lab (in oprichting), onder leiding van Eveline van Rijswijk.

 

 9

Tijd voor the pussy revolution!

Nieuwe inzichten over de vrouwelijke sexualiteit met Keeley Olivia en Zehra Handan Aydin. Vaginaal spoelen, schaamlipcorrecties, geurende inlegkruisjes: Keeley en Handan Aydin stellen dat de vrouwelijke seksualiteit door een cultuur van schaamte wordt weggemoffeld en proberen een jonge generatie vrouwen te emanciperen. ‘Het is hoog tijd dat we de orgasmekloof tussen mannen en vrouwen dichten en de vrouwelijke sexualiteit gaan vieren!’ Lees meer

Bekijk hier alvast de Ted-talk van Keeley Olivia

Waar fantaseer jij over?

Die vraag stellen wij nu al meer dan een jaar aan mensen overal in Nederland en Vlaanderen. Wij houden het grootste onderzoek naar erotische fantasieën in de Lage Landen ooit. Waarom? Omdat heel veel mensen zich schamen voor hun eigen fantasieën en dat is doodzonde vinden wij. Je fantasie is immers een deel van wie je bent en hoort er bij. Meer nog; het praten over en delen van je fantasieën is enorm stimulerend voor je zelfbeeld en je seksuele ontwikkeling. Hoog tijd dus om dit taboe liefdevol te doorbreken dachten wij. We kochten een caravan die we ombouwden tot geluidsstudio en zijn op pad zijn gegaan. Overal waar we komen vragen we mensen 1 op 1: heb jij erotische fantasieën en zo ja welke?

Charlot van der Meer neemt je mee door ons onderzoek. Wat zegt de wetenschap over fantasieën? En waar fantaseert onze gast over? Ons onderzoek gaat nog altijd door dus elke show nodigen wij een gast uit om zijn of haar fantasieën live met het publiek te delen. En jij? Jij kunt gewoon komen en luisteren en meegenieten en als je echt wilt dan kun je gerust ook een fantasie delen.

Houd deze website in de gaten voor sprekers en programma. Dit is een programma van Erasmus Universiteit Rotterdam en Arminius.