Terug naar programma

Nacht van de Filosofie

za 1 april 2023
20:00 - 24:00

entree
25,-

studenten en Rotterdampas
20,-

Zaaltickets
Inschrijven nieuwsbrief

Op de Nacht van de Filosofie 2022 is de boekpresentatie van het speciaal voor de Maand van de Filosofie geschreven essay van Marjolijn van Heemstra. Meer programma volgt… Koop alvast een kaartje, de Nacht is elk jaar uitverkocht!

* In geval van onverwachte nieuwe coronamaatregelen kunnen zaaltickets worden omgezet in livestream tickets. Restitutie van tickets is helaas niet mogelijk

 

 

Wat is ruimte waard – Marjolijn van Heemstra

In de ruimte lonkt het nieuwe goud. Waar vroeger verre landschappen gekoloniseerd werden, zijn nu planeten aan de beurt. Miljardairs lanceren de ene raket na de andere, er zijn plannen voor mijnbouw op asteroïden en voor een tankstation op de maan voor wie op doorreis is naar Mars.

Maar ten koste van wat? In dit boek neemt Marjolijn van Heemstra je mee naar de vertes die rijk maken en toont ze de verarming die dat tegelijkertijd teweegbrengt.

Marjolijn van Heemstra is schrijver, dichter en theatermaker. Haar laatste boek In lichtjaren heeft niemand haast zijn werd verkozen tot NPO Radio 1 non-fictie boek van het jaar. Van Heemstra is schrijver van het Essay van de Maand van de Filosofie 2023 Wat is ruimte waard.