Terug naar programma

Musica Vocalis

Fri 19 May 2017Inschrijven nieuwsbrief

Op vrijdag 19 mei 2017 zingt Musica Vocalis o.l.v. Vincent Spoeltman het prachtige Requiem van Maurice Duruflé. Duruflé (1902-1986) schreef dit Requiem in 1947. Hij droeg het op aan zijn vader die vlak na de bevrijding van Parijs was overleden. Bij de première was het werk direct een groot succes.

Daarnaast zingt het koor nog een aantal liederen van Gabriel Fauré (o.a. Cantique de Jean Racine), Camille Saint-Saëns, Maurice Ravel en vier motetten van Maurice Duruflé. Voor orgelliefhebbers is dit de kans om het recent gerestaureerde, monumentale orgel van de Arminiuskerk in vol bedrijf te kunnen beluisteren. De orgelpartijen van dit requiem zijn magistraal. Duruflé was niet alleen een gevierd componist, maar werd ook gezien als een van de grootste organisten van zijn tijd. Musica Vocalis wordt begeleid door de vaste organist van de Rotterdamse Steigerkerk, Anton Doornhein. Solisten zijn Florieke Beelen, mezzosopraan en Clément Dionet, bariton.

Musica Vocalis is een ambitieus projectkoor dat sinds 1996 bestaat. In de afgelopen jaren werden o.a. de Petite Messe Solennelle van Rossini en het Requiem van Brahms ten gehore gebracht. Vorig jaar presenteerde het koor een bijzonder programma met werken van Henry Purcell en Edward Elgar.

Het programma wordt herhaald op zaterdag 20 mei in de Goede Herderkerk te Schiebroek (Kastanjeplein 28, Rotterdam)

Beide concerten beginnen om 20.00 uur.

Entreekaarten kosten € 12,50 en kunt u reserveren via tjerkje.duinkerken@hetnet.nl