Terug naar programma

Museumnacht | A Celebration of Tears

Wed 6 February 2013
22:30Inschrijven nieuwsbrief

Tijdens de museumnacht wordt Arminius door een groep jonge Rotterdamse kunstenaars omgetoverd in een nachtkerk waar ze samen een nachtelijke mis vieren: A Celebration of Tears. Met optredens van oa Crying Boys Cafe en AFKA.

De ceremoniemeester van de nacht is Andy Smart. Andy Smart is zanger en rapper en treedt in Nederland en het buitenland op met verschillende funkgroepen als Maffia Project en Hipnotik Orchestra.

Concert

De jonge Rotterdamse band Crying Boys Cafe debuteert vanavond: met de wortels in slavenliederen en de kruin in de exotische popmuziek van de jaren ’80 is hun muziek een levendige viering van verdriet.

Het sluitstuk is AFKA: deze ook jonge electronische band speelt vanavond met 2 man nog niet eerder gespeelde nummers. Ze klinken: donker, base, core, voodoo, west-Afrikaans. 

Design

De entree van de nachtkerk wordt ingericht door NIGHTSHOP, een jong ontwerpduo dat bestaat uit Adriaan van der ploeg en Ward van Gemert, die in april hun producten presenteren op de designbeurs in Milaan.

Beeldende kunst

Hester Postma is een jonge beeldend kunstenaar en toont tijdens de museumnacht een installatie van haar fotografische werk. Een stap in de wereld van lege rituelen en kleine zwarte gaten.

Joris van Oosterwijk is een Rotterdamse theatermaker en beeldend kunstenaar. Joris maakt menselijke ‘stempels’: afdrukken van het lichaam in verf. Tijdens de museumnacht ziet u zijn bijzondere werkwijze en toont hij enkele verse portretten.

Food

Honger? Maurice Petitjean zorgt voor een happie. Hij is kok in de gloednieuwe Rotterdamse nachtclub BAR en vannacht bereid hij speciaal voor u een uiterst triest maal voor: ‘vreet-je-vol-voor-een-eurie’.

Dansen

Als afsluiter is er muziek van New Wave DJ’s Sid Idiopath en Klax Novotna (bekend van Yokocola en de Bond voor Wilde Dansers!)

Museumnacht 2013 | zaterdag 9 maart | 22:30 – 02:00 u

Meer informatie over tickets voor de Museumnacht, klik hier