Terug naar programma

met rondleidingen

Sat 12 September 2015Inschrijven nieuwsbrief

Midden in het culturele hart van Rotterdam staat de enige Jugendstil kerk van Rotterdam. Tijdens Open Monumentendag is haar bijzondere architectuur en zijn de verschillende vertrekken in het gebouw te bewonderen. Sluit aan bij één van de rondleidingen en kom alles te weten over het remonstrantse geloof, de geschiedenis van het gebouw, de omvangrijke renovatie, de huidige functie van het gebouw en de toekomstplannen.

Het rijksmonument is tussen 1895 en 1897 voor de Remonstrantse Gemeente gebouwd. Wat geloven de Remonstranten? Wie was Arminius? En wat is het verhaal achter de drie kerkklokken? De staat van het gebouw was door de jaren heen erg verslechterd en een grote renovatie was nodig. Het gebouw stond hierdoor maanden lang in de steigers. Ook zijn de heipalen zijn vervangen, hoe sla je nieuwe palen onder een bestaand kerkgebouw 23 meter diep de grond in? Stichting Arminius is nog altijd bezig met de instandhouding van het gebouw. Welke restauratieplannen staan de komende tijd op de planning?

Open Monumentendag organiseert al jaren in samenwerking met eigenaren van monumenten de landelijke Open Monumentendag. Het thema van dit jaar is Kunst & Ambacht.