Terug naar programma

Meet some BUDDY

Vrienden worden met een Rotterdamse vluchteling?
Buddy to Buddy Rotterdam slaat de handen ineen met Debatpodium Arminius! Buddy to Buddy koppelt vluchtelingen (nieuwkomers) aan lokale Nederlanders voor vriendschap. Je wordt niet zomaar gekoppeld, maar op basis van gelijkwaardigheid en gemeenschappelijke interesses. Rotterdam is een van de meest diverse steden in Nederland en een groot aantal van onze stadsgenoten zijn hier gekomen omdat ze moesten vluchten uit hun land van herkomst. Toch zijn er veel Rotterdammers die nog niet echt kennis hebben gemaakt met een nieuwkomer of een vriendschap hebben opgebouwd met iemand uit deze doelgroep. Wil jij daar op een laagdrempelige manier verandering in brengen? Wij helpen je graag!

Doe kosteloos mee als Buddy!
Woon jij in Rotterdam en ben je nieuwsgierig naar Rotterdamse nieuwkomers? Dan kijkt Buddy to Buddy naar jouw werk, leeftijd, hobby’s en interesses en probeert zo een leuke match voor je te vinden in Rotterdam. Jij investeert vier maanden gemiddeld een uur per week in contact met je buddy. Naast jullie eigen leuke uitjes trek je op met de groep die gelijk met jou gematcht is. Ook zorgt Buddy to Buddy voor leuke activiteiten zoals spelletjesavonden en ook wat meer diepgaande groepsgesprekken waar we echt kunnen leren over cultuurverschillen en waar je misschien tegenaan loopt in het traject. Je staat er dus niet alleen voor!
Op de website van Buddy to Buddy vind je meer informatie over de organisatie en het matchingstraject.
 
Debatpodium Arminius en Buddy to Buddy
Samen met Debatpodium Arminius start Buddy to Buddy een nieuwe ronde (medio juni 2023) met een feestelijk ‘matchingsdiner’ in de grote zaal van Arminius. Iedereen is van harte welkom! Heb jij, een familielid, of een vriend interesse? Buddy to Buddy koppelt iedereen: studenten, gezinnen, gepensioneerden, jongeren, zakenlieden en nog veel meer mensen hebben de afgelopen 8 jaar dit traject doorlopen. Wil jij hierbij zijn? Kom dan naar de informatieavond!

Informatieavond
Woensdag 24 mei 2023
19:00 in Leeszaal West (Rijnhoutplein 3, loopafstand van Debatpodium Arminius)
Vul jouw online profiel in zodat we deze avond kunnen gebruiken om jou beter te leren kennen. Dan kunnen wij ook een betere match voor jou vinden!

Heb je vragen?
Mail ons op Rotterdam@buddytobuddy.nl