Terug naar programma

Magische Sprookjes Parade

do 23 mei 2024
field_543cf68e6c5fdPlan je bezoek Inschrijven nieuwsbrief

Aan de Sprookjes Parade doen tussen de 300 en 400 dansers en muzikanten uit Rotterdam en omstreken mee. Als een bewegend sprookjesboek trekt een mix van muziek, theater, zang, dans en vuur door de straten van Rotterdam. Het begin- en het eindpunt van de parade en het slotspektakel zal de ruimte rondom Arminius en Boijmans van Beuningen zijn. De Sprookjes Parade vangt aan om 19.00 uur en het slotspektakel start om 20.30 uur.

Alle deelnemende sprookjesfiguren maken zich op voor de grote muzikale ‘betovering’ door de cast van Hans & Grietje De Musical. Deze vindt plaats op het podium op de brug naar de Witte de Withstraat. ‘Hans & Grietje’ zingen een aantal sprookjesachtige nummers uit de musical waarna het slotspektakel een swingend vervolg krijgt.

Een parade door de stad was vroeger een manier om bekendheid te geven aan het feit dat het circus in de stad was. De Sprookjes Parade van PEU trekt door de stad, op weg naar het slotspektakel. De deelnemers, vanuit de verschillende culturen in Rotterdam, vormen een magisch vuurwerk van diverse kunstuitingen. Het doel van PEU is het bieden van een uniek podium aan (amateur) kunstenaars en culturele instellingen en het persoonlijk ervaren van een bijzondere gebeurtenis, de Sprookjes Parade.

De zesde editie van de grote magische Sprookjes Parade wordt georganiseerd door Pacific Enterprises Unlimited in samenwerking met Hensen en JMR. Foto: Bas Czerwinski

Vrijdag 11 december 2009 / 19.00 – 22.00 uur / toegang gratis