Terug naar programma

Maak plaats voor (nieuwe) makers!

Wed 4 March 2020Inschrijven nieuwsbrief

Hoe zorg je dat het culturele- en media landschap in Rotterdam voldoende ruimte biedt aan de ruime diversiteit aan (nieuwe) verhalen en makers in de stad? En wie heeft daarbij welke rol te vervullen?

Deze editie van de politieke talkshow DRAAD staat in het teken van ruimte voor (nieuwe) makers in de culturele sector. Dit naar aanleiding van verschillende initiatieven die in de afgelopen periode zijn ontstaan en die zich hard maken voor meer ruimte voor makers binnen de bestaande infrastructuur, zoals stichting IMPACT, het Rotterdams Fonds voor de auteursfilm en het vanuit IFFR ontwikkelingsprogramma The Collective Space.

Met de nieuwe Cultuurplanperiode in aantocht en een nieuwe Medianota op de mat is het tijd om met verschillende makers, instellingen en bestuurders te kijken naar hoe je als stad ruimte voor ontwikkeling kunt bieden voor (nieuwe) makers, hoe je deze makers voldoende podium en zichtbaarheid geeft en wie daarvoor welke verantwoordelijkheid draagt.

Met o.a.  Ricardo Burgzorg (raadslid RRKC), In-Soo Radstake (RTV Rijnmond Talent lab en pleitbezorger nieuw Rotterdams Mediafonds), Tanja Elstgeest (directeur Productiehuis Theater Rotterdam), Noud Heerkens (filmmaker en initiatiefnemer Rotterdams Ontwikkelingsfonds voor de Auteursfilm), Inge de Leeuw (IFFR The collective space), Sandra Trienekens ( cultuursocioloog Urban Paradoxes), Elten Kiene (spoken-word artiest, oprichter Woorden worden zinnen, deelnemer Next generation speaks), Stefanie Vermeiren (stichting IMPACT), Martijn van der Mark (Senior beleidsadviseur Film & Media en Creatieve Industrie Gemeente Rotterdam) en Harrie van de Louw (de Participatie Federatie, landelijke ontwikkelinstelling voor cultuurparticipatie).

Op de politicibank o.a.: Jimmy Smet GroenLinks,

Gespreksleiding: Francisco van Jole.

DRAAD wordt georganiseerd door Arminius & LOKAAL.