Terug naar programma

Lezing Joke Hermsen: Getekende gezichten

ma 24 juni 2024
field_543cf68e6c5fdPlan je bezoek Inschrijven nieuwsbrief

In het kader van 65 jaar bevrijding toont het Chabot Museum werken van kunstenaars Henk Chabot, Hub van den Arend en Chris Lebeau waarbij het fenomeen ‘tijd’ bij ieder op een eigen wijze doorklinkt in hun werk. Schrijfster en filosofe Joke J. Hermsen opent deze nieuwe Chabot tentoonstelling ‘Getekende gezichten’ met een bloemlezing uit haar boek ‘Stil de tijd. Pleidooi voor een langzame toekomst.’

In dit succesvolle boek, al in negende druk, verkent Hermsen het belang van rust, vertraging, verveling, aandacht of wachten in kunstzinnige uitingen zoals literatuur, muziek en beeldende kunst.
In deze openingslezing legt ze een expliciete verbinding en correlatie tussen de creativiteit en het verkennen van innerlijke tijd in de schilderijen, beelden en tekeningen van Henk Chabot (1894 – 1949).

Na de lezing in Arminius door Joke Hermsen bent u van harte uitgenodigd de tentoonstelling ‘Getekende gezichten’ in het Chabot Museum te bezichtigen.

Zondag 16 mei 2010 / 15.00u / gratis toegang

“… Met de combinatie van eruditie en fijnzinnigheid weet Hermsen een opmerkelijk concreet boek te schrijven over ongrijpbare sensaties. Dat maakt dit boek geslaagd en inspirerend, een aansporing om zaken als intuïtie, fijnzinnigheid en ontvankelijkheid te koesteren…” NRC Handelsblad

Tentoonstelling Getekende gezichten
Chabot Museum, Museumpark 11 Rotterdam
van 18 mei t/m 12 september 2010
www.chabotmuseum.nl

Boek: ‘Stil de tijd. Pleidooi voor een langzame toekomst’
Auteur: Joke J. Hermsen
Uitgeverij Arbeiderspers, Amsterdam
ISBN 978-90-295-7139-5
Eerste druk 2009
Verkoopprijs € 21,95