Terug naar programma

Lezing + Film: Hannah Arendt

Mon 29 April 2013
19:00Inschrijven nieuwsbrief

Op deze speciale filmavond zullen Arendt-kenners Klaas Rozemond en Gijs van Oenen een inleidend gesprek houden bij de langverwachte film ‘Hannah Arendt’. De film gaat in op het leven en denken van de Duits-Joodse filosofe Hannah Arendt tijdens het Eichmann-proces begin jaren 60.

Arendt was als verslaggever van The New Yorker aanwezig bij het proces van de SS’er Adolf Eichmann in Israël. Naar aanleiding hiervan verscheen in 1963 ‘De banaliteit van het kwaad’, waarmee zij een grote controverse losmaakte.

Vooraf aan de film spreekt Klaas Rozemond over de filosofische en sociale impact van het werk van Hannah Arendt. Vervolgens zal hij met Gijs van Oenen in gesprek gaan over de vraag hoe actueel haar werk nog is.

Klaas Rozemond is universitair hoofddocent strafrecht aan de Vrije Universiteit en doet onderzoek naar de filosofische en juridische consequenties van het menselijke kwaad.

Gijs van Oenen is universitair hoofddocent praktische filosofie aan de Erasmus Universiteit Rotterdam. Hij publiceerde onlangs ‘Nu even niet’, een analyse van de huidige Nederlandse maatschappij.

donderdag 9 mei | aanvang lezing 19 u

entree 9 | Studenten 7,50  Rotterdampas 6,75

LET OP locatie: Lantaren Venster

Deze lezing + film wordt georganiseerd door Arminius, Lantaren Venster en ERA

Kaartje kopen via www.lantarenvenster.nl of 010 – 277 22 77 (van 14:00 tot 18:00 uur en op concertavonden tot 20:30 uur)