Terug naar programma

Levendig Rotterdam

Thu 26 September 2019Inschrijven nieuwsbrief

Rotterdam wil een levendige én een leefbare stad zijn, maar deze twee bijten elkaar steeds vaker. Dat ondervinden ook initiatiefnemers, bewoners en beleidsmakers: er zijn veel mooie idealen, maar deze smoren soms door allerlei soorten hindernissen. Tijdens dit Raadscafé willen we met jou in gesprek over Levendig Rotterdam. Hoe ‘levendig’ moet de stad zijn? Waar lopen initiatieven, bewoners & beleidsmakers tegenaan? Hoe zouden we de ideale vorm van levendigheid kunnen bereiken?

 

Met onder andere:

Marjolijn van Hest, innovatie expert veilig uitgaan

Wethouder Kasmi

Miriam Adriaanse, Nalevingsexpert

Arwin Siermans, Stadsmarinier Centrum

Iris Wulffraat, regio voorzitter Koninklijke Horeca NL en Fense Berkhof van DÂK.

Thijs Boer, initiatiefnemer Nachtraad Rotterdam

– grote vertegenwoordiging van horeca, evenementenondernemers en beleidsmakers.

– diverse gemeenteraadsleden en wethouders.

 

Programma

17:00 Introductie: stand van zaken levendigheid in Rotterdam
17:30 Tafelgesprekken met experts, ondernemers, bewoners en andere betrokkenen aan de hand van een relevant thema. U kunt ter plekke kiezen met welk gesprek u wilt meedoen.

1) Balans tussen Levendigheid en Leefbaarheid

De verdichting van Rotterdam dwingt ons keuzes te maken tussen levendigheid en leefbaarheid. Hoe houden we een balans tussen beide?

2) Rol van de Rotterdammer
Elke Rotterdammer is anders en sommige Rotterdammers  weten daardoor de gemeente goed te vinden om duidelijk te maken wat ze willen, terwijl anderen dat niet zo snel zullen doen. Hoe zorgen we ervoor dat iedereen gehoord wordt en alle belangen evenwichtig gewogen worden?

3) Complex Rotterdam
Verlevendiging is een moeilijk onderwerp, waar veel verschillende dingen elkaar allemaal beïnvloeden. Toerisme, veiligheid, verdichting, milieu.. Hoe kunnen we hier als stad het best mee omgaan?

4) Maatwerk en Creatieve Oplossingen
Plenaire discussie. De gespreksleiders brengen de resultaten uit het eerste deel in een plenaire discussie, waarin onder meer de politiek reageert. Wat is onze visie op een levendig Rotterdam? Wat doet de gemeente en wat is de verantwoordelijkheid voor de ondernemers of anderen? En: waar kunnen we nú al aan beginnen?

19:00 Pauze en buffet

19:30 Plenaire discussie. De gespreksleiders brengen de resultaten uit het eerste deel in een plenaire discussie, waarin onder meer de politiek reageert. Wat is onze visie op een levendig Rotterdam? Wat doet de gemeente en wat is de verantwoordelijkheid voor de ondernemers of anderen? En: waar kunnen we nú al aan beginnen?

20:30 Einde en borrel

 

Dit programma is georganiseerd door de Gemeenteraad Rotterdam.